Κεντρική Basket League Περιστέρι bwin Ο “1.200άρης” Ξανθόπουλος πέρασε τον Κορωναίο

Ο “1.200άρης” Ξανθόπουλος πέρασε τον Κορωναίο

vasilis xanthopoulos aek peristeri

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν χρειάστηκε να σκοράρει στη νίκη του Περιστερίου Winmasters επί του Πανιωνίου Su Casa αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Μάζεψε ριμπάουντ (4), έκλεψε μπάλες (3) και δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Με τις έξι ασίστ που είχε χθες, ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία της ΕΚΟ Basket League -μετά τους Σπανούλη και Διαμαντίδη- που έφτασε τις 1.200.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό που κατάφερε χθες. Ο Ξανθόπουλος με την 405η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, έγινε ο 19ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής αφού ξεπέρασε μία μεγάλη μορφή του παρελθόντος του ελληνικού μπάσκετ, τον Τάκη Κορωναίο.

Ακόμη χθες…

*Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος “σκαρφάλωσε” επίσης στη συνολική λίστα συμμετοχών Πρωταθλήματος. Με την 380η εμφάνιση του, ξεπέρασε τον Αντώνη Ασημακόπουλο και έφτασε στην 24η θέση -από καταβολής Α’ Εθνικής- τον Βασίλη Νυδριώτη. Στην αντίστοιχη λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είναι πλέον 15ος.

*Ο αρχηγός του Περιστερίου Winmasters είχε 3/5 τρίποντα και με αυτά ξεπέρασε τα 300 εύστοχα στην καριέρα του στην κατηγορία. Μετράει πλέον 302/838 (36,03%).

*Ο Γάιος Σκορδίλης είχε 5/10 δίποντα και με αυτά έγινε ο 31ος παίκτης στην ιστορία των “κυανοκίτρινων” στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε τα 100.

*Αν και ευστόχησε μόνο σε ένα από τα έξι τρίποντα που επιχείρησε, ο Στίβεν Γκρέι ανέβηκε στην 7η θέση της σχετικής λίστας για το Περιστέρι Winmasters. Έφτασε τα 85 και ξεπέρασε τον Μίλαν Γκούροβιτς που στην 5ετία 1993-98 είχε 84.

Ο Αμερικανός πάντως έκανε σπουδαία δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα αφού σε αυτήν την επίδοση είχε φτάσει ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt, στην 8η αγωνιστική της σεζόν 2017-18 κόντρα στον Πανιώνιο.

*Ο Σκούτσι Σμιθ είχε 16 πόντους ενώ στις 10 προηγούμενες εμφανίσεις του με το Περιστέρι Winmasters είχε 20 πόντους. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στα τέσσερα σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, σημειώνοντας την κορυφαία φετινή επίδοση αφού είχαν 3/3 ο Δημήτρης Κατσίβελης στην 1η και ο Τζέρι Σμιθ στη 2η αγωνιστική.

*Σε ομαδικό επίπεδο, το Περιστέρι Winmasters ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ του φετινού Πρωταθλήματος. Είχε 14 όσα και η ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

*Οι “κυανοκίτρινοι” σημείωσαν το μεγαλύτερο σερί πόντων των πρώτων αγωνιστικών κάνοντας ένα 14-0 (το 69-60 του 31′ έγινε 83-60 στο 34′), σερί που έκανε και ο Ηρακλής την ίδια ώρα απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές τη μεγαλύτερη επίδοση είχε ο Ήφαιστος με ένα 12-0 επί του Πανιωνίου Su Casa.

*Είναι αξιοσημείωτη η πολυφωνία που επέδειξε η ομάδα του Ηλία Ζούρου, αφού είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων ισοφαρίζοντας την κορυφαία σχετική επίδοση της σεζόν. Έξι είχε και ο Ιωνικός Affidea στην Πάτρα την προηγούμενη εβδομάδα.

*Από την πλευρά του Πανιωνίου Su Casa, ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς με τις 2/2 βολές του έφτασε σε τριψήφιο αριθμό στην ΕΚΟ Basket League (101/138) σε σύνολο 91 εμφανίσεων.

*Με τις δύο τάπες του ο Άντονι Λι ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Στην ίδια έφτασαν άλλοι οχτώ παίκτες ως τώρα.

*Το 1/3 της επιθετικής παραγωγικότητας των “κυανέρυθρων” ήρθε στο transition. Σημείωσαν 23 από τους 69 πόντους τους στον αιφνιδιασμό, στην κορυφαία επίδοση της φετινής ΕΚΟ Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 22 που είχε ο Κολοσσός H Hotels απέναντι στην ΑΕΚ στο “Νίκος Γκάλης”.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Περιστέρι bwin

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…