Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Με υπομονή και πίστη στο πλάνο θα γίνει ομάδα ο Παναθηναϊκός

Με υπομονή και πίστη στο πλάνο θα γίνει ομάδα ο Παναθηναϊκός

pedoulakis thomas vougioukas

Όποιος νομίζει ότι υπάρχει… μαγική σκόνη, που μεταμορφώνει καλούς παίκτες σε καλό σύνολο, δεν γνωρίζει από μπάσκετ. Απαιτείται χρόνος, αλλά για να υπάρξει πίστωση, χρειάζονται ορατά σημάδια βελτίωσης κι ο Παναθηναϊκός έδειξε αρκετά κόντρα στη Ζενίτ. Κι αν το λογιστικό μέρος λέει εκτός έδρας νίκη (με ό,τι καλό συνεπάγεται), η εικόνα λέει περισσότερα.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε γιατί είχε πολλούς πρωταγωνιστές. Πρώτα απ’ όλους ο Καλάθης, ο οποίος ξόρκισε τα δύο χαμένα λέι απ στο τέλος των αναμετρήσεων με Βιλερμπάν και Αρμάνι, κάνοντας αυτό που ξέρει όσο λίγοι. Με 8 πόντους και 15 ασίστ ήταν ο γνωστός καταπληκτικός (συμ)παίκτης. Ακολούθησε ο Φριντέτ με ολοκληρωτικό παιχνίδι στην επίθεση, ήτοι 22 πόντοι (5/6 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 6/6 βολές) και 4 ασίστ. Ναι, πήρε και κάποιες τραβηγμένες προσπάθειες, αλλά αυτός πρέπει να το κάνει.

Ο Τόμας τέλειωσε με 17 πόντους, ο Παπαπέτρου με 9 πόντους (ανάμεσα και το πρώτο φετινό του τρίποντο στη διοργάνωση) κι 11 ριμπάουντ, ο Ουάιλι με 14 πόντους, ο Μήτογλου με 8. Συνυπολογίστε ότι ο Βουγιούκας κράτησε τη θέση του για 21.06’’ κι έχετε εικόνα μιας ΟΜΑΔΑΣ, η οποία στηρίζεται σε πρόσωπα, αλλά δείχνει ότι γίνεται σύνολο.

Δυσκολεύτηκε να νικήσει τη Ζενίτ, γιατί απλά έχει πολλά ανοιχτά θέματα. Ο Τόμας ήταν εξαιρετικός επιθετικά, αλλά η στατιστική ήταν κενή στα ριμπάουντ! Ο Παπαγιάννης έπαιξε μόλις 3.18’’ κι οι «πράσινοι» για την ώρα δεν μπορούν να στηριχθούν σε αυτόν. Ο Φριντέτ είναι πρόβλημα στην άμυνα και δύσκολα θα βελτιωθεί, αν και αυτή τη φορά έδειξε να θέλει να προσπαθήσει (δεν μαθαίνεται σε αυτή την ηλικία η άμυνα). Ο Τζόνσον σε 12.26’’ πρόσφερε μόλις 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ο Μπέντιλ έπαιξε λίγο κι ο Μπράουν σχεδόν καθόλου. Κι ο Ράις μπορεί καλύτερα…

Αν επιχειρούσαμε να ιεραρχήσουμε τα προβλήματα, θαρρώ ότι το μεγαλύτερο είναι ο Τζόνσον, ο οποίος για την ώρα δεν δείχνει σημάδια προσαρμογής. Πάντα θα είναι ανοιχτό το θέμα συζήτησης για το πόσα δέχεται ο Παναθηναϊκός από την αμυντική αδυναμία του Φριντέτ, ενώ στη θέση των ψηλών, αν δεν αλλάξει η εικόνα του Παπαγιάννη, ίσως κάτι πρέπει να αλλάξει, καθώς δεν βγαίνει η χρονιά με τον Ουάιλι κι αλχημείες.

Το ζύγισμα βγάζει τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει… ειδικό βάρος. Βεβαίως, θα κριθεί σε πολύ πιο δύσκολες αποστολές, αλλά μήπως αυτή ήταν εύκολη, ή μήπως υπάρχει εύκολη βραδιά στη φετινή Ευρωλίγκα; Αυτό που θα κριθεί είναι η υπομονή όλων. Αν περιμένουν θα δικαιωθούν, γιατί δουλειά γίνεται. Αλλά υπομονή σημαίνει κι αποδοχή αρνητικών αποτελεσμάτων…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…