Κεντρική Γ' Εθνική Ματσαγγούρας: ”Σε 15 μέρες θα είμαστε πανέτοιμοι”

Ματσαγγούρας: ”Σε 15 μέρες θα είμαστε πανέτοιμοι”

matsaggouras

Ο Άρης Θήβας πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική επικρατώντας στο ντέρμπι του Ερμή Σχηματαρίου με 88-76 και ο κόουτς Βαγγέλης Ματσαγγούρας μίλησε στο Stereabasket για την επικράτηση της ομάδας του αλλά και την επόμενη μέρα των ”κιτρινόμαυρων”.

Για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ερμή: ”Αυτή την περίοδο δεν είναι έτοιμες οι ομάδες. Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι πολύ καλός, ο Οικονόμου έχει ένα πολύ αξιόλογο υλικό στα χέρια του και όταν δέσει η ομάδα του θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Εμείς από την πλευρά μας τους είχαμε κατασκοπεύσει καλά, κλείσαμε τα ατού τους καλά και αμυντικά πήγαμε καλά με μια μικρή εξαίρεση πάνω στον Γεωργίου. Είμαστε μια νέα ομάδα, το ρόστερ έχει αλλάξει σε ποσοστό 80%, είχαμε και μικροτραυματισμούς, ο Παρδακάς δεν έπαιξε πολύ, όμως βρήκαμε ρυθμό στη γ’ περίοδο και με τη βοήθεια του κόσμου πήγαμε τον αγώνα στους 17-18 πόντους. Εκεί, από δικά μας παιδαριώδη λάθη, δώσαμε τη δυνατότητα στον Ερμή να κάνει ένα 0-5 και να πάει το τελικό σκορ στο +12. Και το λέω αυτό, γιατί με τον Ερμή θεωρώ πως θα είμαστε πολύ κοντά τη βαθμολογία, οπότε η κάθε λεπτομέρεια μετράει. Εμείς, έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή της σεζόν με 4/5 δύσκολα ματς στο ξεκίνημα, κυνηγώντας όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες”.

Για το σημείο-κλειδί της νίκης: ”Θεωρώ πως ήταν η γ’ περίοδος, όταν διορθώσαμε τα λάθη μας στην άμυνα, βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και πήραμε διαφορά στο σκορ. Επίσης, σημαντικό κομμάτι ήταν η πολύ καλή άμυνα πάνω στον Δημητριάδη που είναι ο κινητήριος μοχλός του Ερμή”.

Για τη στήριξη του κόσμου: ”Είχαμε τον περισσότερο κόσμο, από τότε που ανέβηκε ο Άρης στη Γ’ Εθνική. Ασφαλώς και είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία του, ο κόσμος άλλωστε μας έσπρωξε στη γ’ περίοδο όταν ανεβάσαμε απόδοση να πάρουμε τη διαφορά στο σκορ. Θέλουμε να τους έχουμε μαζί μας κάθε Κυριακή και πιστεύω θα είναι ο 6ος παίκτης μας στη φετινή μας προσπάθεια”.

Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: ”Επιθετικά είμαστε πολύ καλά. Το δείχνουν άλλωστε και τα σκορ, στη Ραφήνα μπορεί να χάσαμε αλλά βάλαμε σχεδόν 100, προχθές με τον Ερμή σκοράραμε 88. Αυτό που χρειάζεται δουλειά και βελτίωση είναι το κομμάτι της άμυνας. Μετά από δύο αγωνιστικές όμως θα είμαστε έτοιμοι στο 100% και εκεί, οπότε σε 15 μέρες θα μπορείτε να δείτε τον Άρη που δουλεύουμε κάθε μέρα μέσα στο γήπεδο στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας ”.

Πηγή: stereabasket.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής

«Πάρτι» έκανε η Χαλκιδική… Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία. Εύκολο ήταν το έργο του…