Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Λίβανος:”Η ομάδα χρειζόνταν μια “βόμβα”, όχι απλό ηλεκτροσόκ”

Λίβανος:”Η ομάδα χρειζόνταν μια “βόμβα”, όχι απλό ηλεκτροσόκ”

livanos e1570292621402

Γνωστοποιήθηκε σήμερα το διαζύγιο του Πανιωνίου με τον Γιάννη Λίβανο με τον Έλληνα τεχνικό να δηλώνει σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 FM ότι συζήτησε με την διοίκηση και συμφώνησαν ότι η ομάδα χρειαζόταν μια “βόμβα” και όχι ένα απλό ηλεκτροσόκ.

Παράλληλα, έκανε το σχόλιο του για όσα ακούγονται περί παράνομων στοιχημάτων, τονίζοντας ότι όποιος ξέρει λίγο μπάσκετ καταλαβαίνει ότι αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Χθες ήταν μία από τις πιο μαύρες και ντροπιαστικές ημέρες στην ιστορία του συλλόγου και ότι και να λέμε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό. Δεν λειτούργησε τίποτα από ότι έπρεπε να λειτουργήσει, δεν εφαρμόστηκε τίποτα απ ότι έπρεπε να εφαρμοστεί. Γι’ αυτό το λόγο και με ξέρετε καλά ορισμένα πράγματα είναι πάνω από χρήματα και συμβόλαια και αυτά είναι η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός. Έτσι κάναμε μια κουβέντα με τη διοίκηση και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε».

Για τα όσα ακούγονται περί στοιχήματος και περίεργων αποτελεσμάτων: 

«Όποιος λέει κάτι τέτοιο, πρέπει πρώτα – πρώτα να μπορεί να το αποδείξει. Οι αγώνες μας δε γίνονται σε ένα κλειστό γήπεδο με δύο θεατές, όπου δεν υπάρχει κανείς να τους δει. Είναι δημόσιο θέαμα, τους καλύπτει η δημόσια τηλεόραση. Αν είσαι λίγο μπασκετικός ή ξέρεις έστω λίγο μπάσκετ μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχει κάτι περίεργο ή όχι. Προσωπικά θέλω να σας πω ότι ουδέποτε έπεσε στην αντίληψή μου, για όσο διάστημα ήμουν, οτιδήποτε περίεργο.

Είναι τρομερό να έχει στιγματιστεί ένας συγκεκριμένος άνθρωπος και μια συγκεκριμένη ομάδα για κάτι τέτοιο. Όποιος έχει συνεργαστεί μαζί του, προπονητής ή παίκτης, θα είχε πει κάτι, κάτι θα είχε διαρρεύσει, κάτι, κάπως, κάπου. Τι να πω, σας λέω τι έζησα εντελώς ειλικρινά και ανθρώπινα».

Λόγω θέσης και επαγγέλματος δε μου επιτρέπεται να ασχολούμαι και να σχολιάζω τέτοια θέματα, αλλά πλέον μπορώ να πω ότι τα αποτελέσματα της ομάδας μας τον τελευταίο καιρό δικαιολογούν κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω τίποτα για κάποιον παίκτη οτιδήποτε ή για οποιονδήποτε μέσα απ’ την ομάδα. Και γι’ αυτό το λόγο, λόγω της εμφάνισης, μιλήσαμε και η ομάδα χρειαζόταν μία “βόμβα”, όχι απλό ‘ηλεκτροσόκ”.

Όχι μόνο αλλαγή προπονητή, αλλά και αλλαγές παικτών και νομίζω ότι η διοίκηση έχει μπει σε μια τέτοια διαδικασία ήδη. Και να πω και κάτι άλλο – όταν μια ομάδα κάνει αυτό που κατηγορείται τώρα ο Πανιώνιος, για ποιο λόγο να ξοδευτεί και να φέρει παίκτη από Ευρωλίγκα και από Eurocup; Για να κάνει τι;».

 Για το ότι δεν έπαιξαν ξαφνικά τρεις παίκτες στην πρεμιέρα της σεζόν, στη Ρόδο: 

«Ο ένας, ο Άντονι Λι, ήταν τραυματίας στη μέση, έκανε δοκιμή στο ζέσταμα και δεν μπόρεσε να παίξει. Οι άλλοι δύο ήταν ρούκις από το NCAA και κακώς από την ομάδα δεν έγιναν πιο γρήγορα οι διαδικασίες για να εκδοθούν τα δελτία και δεν μπόρεσαν να παίξουν. Κακώς, πολύ κακώς, αλλά δεν έγινε εσκεμμένα κι αυτό μπορεί εύκολα κάποιος να το βρει, καθώς έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις στην ΕΟΚ και στη ΦΙΜΠΑ, αλλά δεν πρόλαβαν να βγουν τα δελτία γιατί είχαν αλλάξει οι διαδικασίες».

Για το θέμα του Λάκι Τζόουνς: 

«Μίλησα μαζί του, τον γνώριζα από την παρουσία του σε ομάδες μας εδώ, τον πείσαμε να έρθει, έκανε προπονήσεις, αλλά βρέθηκε ομάδα από τη Γερμανία και τον πήρε και μάλιστα μας έδωσε και καλό ποσό, περίπου 30 χιλιάδες ευρώ, αφού είχαμε κάνει συμβόλαιο».

 Για τη λύση της συνεργασίας του με τον Πανιώνιο και τη σχέση με τον ιδιοκτήτη κ.Χριστοδουλόπουλο:

«Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές, απλά επειδή υπάρχει ένα συμβόλαιο και δεν είχαμε τον χρόνο να το λύσουμε όπως έπρεπε, βγήκε αυτή η ανακοίνωση, για έναν τυπικό λόγο που δεν προλάβαμε να λύσουμε. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Θα δούμε τώρα τι θα κάνουμε, να ηρεμήσουμε λίγο, να βγάλουμε το κακό το μάτι από πάνω μας και συνεχίζουμε».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…