Σκληρή δουλειά, θετική σκέψη και ειλικρίνεια. Αυτό είναι το τρίπτυχο στο οποίο στηρίζεται η φιλοσοφία του νέου τεχνικού του Πανιωνίου, Λίνου Γαβριήλ.
Ο Κύπριος τεχνικός σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τόνισε ότι αυτά τα τρία πράγματα θέλει να είναι δεδομένα στο μυαλό των παικτών του, ενώ αναφορικά με την προσεχή αναμέτρηση των κυανέρυθρων κόντρα στον Ηρακλή τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, και ότι αυτό που θέλει από τους παίκτες του είναι να δίνουν τα πάντα στο γήπεδο.
Διαβάστε αναλυτικά:
Αρχικά, ο Λίνος Γαβριήλ αναφέρθηκε στην συμφωνία του με τον Ιστορικό:
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι πρώτα απ’ όλα στην Ελλάδα και ειδικά στον Πανιώνιο Su Casa, με την ιστορία που έχει ως ομάδα. Ένας τεράστιος σύλλογος! Ανήκω στην… γενιά του ’87, οπότε έχουμε ζήσει τη δεκαετία του ’80 και του ’90, παρακολουθώντας ανελλιπώς από τότε όλες τις ελληνικές ομάδες. Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στην ομάδα του Πανιωνίου”.
Για τις πρώτες προπονήσεις και το τι προσπαθεί να περάσει στην ομάδα του είπε:
“Αυτό το διήμερο που βρίσκομαι εδώ είναι… αναγνωριστικό. Υπάρχει μια διαδικασία που θα πρέπει μαζί με τα παιδιά να βρούμε κώδικα επικοινωνίας, όπως και το πιο σημαντικό, να βρούμε κώδικα επικοινωνίας με το προπονητικό επιτελείο, για να μπορέσουμε να παράξουμε έργο. Αντιλαμβάνεστε ότι ο χρόνος δεν είναι αρκετός, γιατί το Σάββατο (26/10) είναι ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ηρακλή, αλλά αυτό που θέλω να βάλουμε στην ομάδα είναι θετική σκέψη και ειλικρίνεια μεταξύ των μελών της ομάδας, αλλά και σκληρή δουλειά. Αυτά τα τρία πράγματα είναι σημαντικά. Θα πάμε βήμα-βήμα. Δεν προτρέχουμε, βάζουμε στόχους καθημερινά σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα, θετική σκέψη, σκληρή δουλειά και όλα θα πάνε καλά”.
Για το γεγονός ότι θα κοουτσάρει για πρώτη φορά στην EKO Basket League υποστήριξε:
“Μπήκα στην προπονητική στη Θεσσαλονίκη όταν ήμουν φοιτητής πολύ νωρίς, γύρω στα 20 μου. Πλέον είμαι στο χώρο περίπου 24 χρόνια και αντιμετωπίζω τα πράγματα διαφορετικά, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.
Υπήρξε αρκετές φορές, στο παρελθόν, το ενδεχόμενο να έρθω να δουλέψω στην Ελλάδα, όπου είτε δε με επέλεξαν τελικά, είτε εγώ δεν επέλεξα να έρθω – προτιμώντας τις συνθήκες – είτε για προσωπικούς, είτε για οικονομικούς λόγους, της Μέσης Ανατολής ή της Αφρικής.
Αυτή τη στιγμή με γεμίζει περισσότερο να διατηρηθώ μπασκετικά στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω εργαστεί σε συλλογικό επίπεδο, σε Κύπρο, Μπαχρέιν, Τυνησία με αρκετές επιτυχίες… Μπήκα σε μια λογική ότι έπειτα από 7-8 χρόνια στο FIBA Europe Cup, στο BCL πρόσφατα και σαν ασίσταντ και σαν πρώτος, είμαι γεμάτος σε πράγματα που σε ωθούν στο υψηλότερο επίπεδο. Εξ ου και η απόφαση να αποδεχθώ την πρόταση του Πανιωνίου Su Casa και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ.
Η κλισέ προσέγγιση είναι ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσω τον εκάστοτε σπουδαίο προπονητή τώρα που είμαι στην EKO Basket League, μόνο κέρδος θα πάρω, μπαίνοντας στη διαδικασία να αντιδράσω απέναντι σε υψηλού επιπέδου προπονητές και όχι μόνο στο κομμάτι της πίεσης, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα”.
Ο Λίνος Γαβριήλ διατελεί και χρέη Ομοσπονδιακού τεχνικού στην Εθνική ομάδα της Κύπρου, συνδυάζοντας την… παράλληλη παρουσία του στον πάγκο του Πανιώνιου και σε αυτόν της Εθνικής Κύπρου:
“Δεν είμαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Υπάρχει μια άριστη σχέση με τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας. Έχω ζήσει εκεί και ως ασίσταντ από το 2007 ως το 2011, ενώ από το 2017 ως το 2022 θα είμαστε μαζί αφού ανανεώσαμε σε μια διαφορετική συνεργασία, αφού αναλαμβάνω το βάρος και ως επιβλέπων του αναπτυξιακού προγράμματος, έχοντας την ευθύνη της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά και της συνεργασίας με τα σωματεία, σε ένα πρόγραμμα που θα έχει μια ταυτότητα, ώστε να οδηγήσει τα παιδιά στην εθνική Ανδρών.
Όσον αφορά την εθνική Ανδρών, έχουμε ρίξει το μέσο όρο από τα 32 στα 23 χρόνια, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Είχαμε μια ωραία εμπειρία στα προκριματικά, χωρίς νατουραλιζέ, με παιδιά 18, 20, 22 ετών και χτυπήσαμε τη Σλοβακία του Ζαν Τάμπακ, αλλά και τη Ρουμανία, όπου τα παιδιά έδειξαν ότι έχουν βάσεις καλές για το μέλλον. Πάμε βήμα-βήμα και στην Κύπρο, αλλά και πλέον στον Πανιώνιο Su Casa”.
Τέλος αναφερόμενος στον επικείμενο (26/10, 15.45) εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή, δήλωσε:
“Η ομάδας μας προέρχεται από ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Ρέθυμνο. Σίγουρα ήταν σημαντική η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα… Πλέον, έχουμε μπροστά μας την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Προσωπικά το “Ιβανώφειο” ξυπνά αναμνήσεις, γιατί ως φοιτητής ήμουν εκεί, είτε για κάποια εργασία, είτε για να παρακολουθήσω τις ομάδες του Ηρακλή και τις υπόλοιπες της Θεσσαλονίκης. Είναι “ιδιαίτερο” το γεγονός ότι γίνεται το παιχνίδι στο Ιβανώφειο από πλευράς υποστήριξης του κόσμου. Στον Ηρακλή έχει χτιστεί κάτι πολύ υγιές και σοβαρό από τον Γιάννη Καστρίτη, που είναι και φίλος και τρέφω μεγάλο σεβασμό προς το πρόσωπο του, όπως και στον συνεργάτη του, Δημήτρη Μπαρμπούνη, με τον οποίο είχαμε δουλέψει μαζί για μία σεζόν στο εξωτερικό.
Ξέρω ότι πρόκειται για μια δουλεμένη ομάδα, που είχε μια κακή παρένθεση στον αγώνα κυπέλλου στο Ρέθυμνο. Πέρα από αυτό δείχνει μια ομάδα που είναι πολύ σκληρή στην άμυνα και τρέχει πολύ στην επίθεση. Εμείς θα κοιτάξουμε πώς θα περιορίσουμε συγκεκριμένους παίκτες που είναι κλειδιά γι αυτούς, δίνοντας στους παίκτες μας απλές πληροφορίες για αρχή, ώστε να καταλάβουν τι μπορούν να κάνουν. Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το οποίο όμως είναι χρησιμότατο για τη συνέχεια.
Δεν πρόκειται να μπαίνουμε στο γήπεδο και σε κάθε κατοχή να μην παλεύουμε. Αυτό αρχίζει να περνά και θεωρώ ότι σύντομα θα περάσει σε όλους. Στο δικό μου μυαλό, δε νοείται να πατάς παρκέ, όντας υγιής χωρίς να δίνεις τα πάντα. Με αυτή την προσέγγιση θα μπούμε και στον αγώνα με τον Ηρακλή και στα επόμενα παιχνίδια”.