Κεντρική Basket League Άρης Ηρακλής-Άρης 82-66

Ηρακλής-Άρης 82-66

αρ

Ο Άρης προερχόμενος από την μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έδειξε άδειος από ενέργεια και ιδέες στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, με την ομάδα του κόουτς Καστρίτη να κάνει καταπληκτική εμφάνιση και να επικρατεί με διαφορά δεκαέξι πόντων.

Ο Ηρακλής έδειξε τις διαθέσεις του με την έναρξη του παιχνιδιού, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και πιέζοντας τα γκαρντ του Άρη, κατάφερε να πάρει από τα πρώτα λεπτά μικρές διαφορές. Με οδηγό τον Γκάρετ, ο Ηρακλής κατάφερε να ξεφύγει με +7 στο τέλος της πρώτης περιόδου (22-15), με καλά ποσοστά στα δίποντα.

Στη συνέχεια, το παιχνίδι έπεσε πολύ σε ρυθμό με τις δύο ομάδες να δείχνουν εγκλωβισμένες στο παιχνίδι τους, σκοράροντας ελάχιστους πόντους. Ο Άρης κυρίως έκανε πολύ βιαστικές επιλογές στο επιθετικό κομμάτι και πλην του Μόρρις, δεν κατάφερε να βρει κάποια άλλη σταθερή επιθετική απειλή. Με το επιμέρους σκορ να φτάνει το 15-10 στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι είχαν βάλει τις βάσεις για την επικράτηση,

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι άλλαξε εντελώς τέμπο. Ο Ηρακλής άνοιξε τον ρυθμό και έτρεξε σε όλο το γήπεδο, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί όλες τις αμυντικές αδυναμίες του Άρη με τους Χάνλαν-Σμιθ να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη  ήταν καλύτερη και στο κομμάτι των ριμπάουντ και έφτασε τους 27 πόντους στην τρίτη περίοδο, με τους κιτρινόμαυρους να θέλουν ένα θαύμα για να γυρίσουν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο και χαλάρωσαν στα τελευταία λεπτά, με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει στο τέλος μια μεγάλη νίκη. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Γκάρετ με 17 πόντους και 15 ριμπάουνς, κάνοντας το double-double, ενώ για τον Άρη ξεχώρισε ο Μόρις με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 37-25, 64-49, 82-66

ΗΡΑΚΛΗΣ (Καστρίτης):  Μανωλόπουλος 5 (1/5 τρίποντα), Γκάρετ 17 (7/8 δίποντα, 3/6 βολές, 15 ριμπάουντ), Σμιθ 13 (2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σούλερ 12 (2 τρίποντα, 6 ασίστ), Χάνλαν 17 (3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ζάρας, Κακαρούδης 4 (5 ριμπάουντ), Καλαϊτζίδης, Οκερέαφορ 8, Ντέιβις 6 (1), Γεωργαλάς.

ΑΡΗΣ (Μαρκόπουλος): Μιλόσεβιτς 2, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Τάλτον 4 (1/6 σουτ), Μόρις 23 (8/17 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/5 βολές, 7 ριμπάουντ), Ντραγκίτσεβιτς 7 (7 ριμπάουντ), Βουλγαρόπουλος 1, Σλαφτσάκης 1 (0/6 σουτ), Φλιώνης 10 (1 τρίποντο, 5 ασίστ), Σακελλαρίου, Βλάσιος, Γκάγκιτς 15 (5 ριμπάουντ), Σιδηροηλίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαυροματίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…