Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Για την ώρα, φτάνουν αυτοί που πήρε ο Ολυμπιακός

Για την ώρα, φτάνουν αυτοί που πήρε ο Ολυμπιακός

rochestie reed OLYMPIAKOS KOSMOS SEF

Ο Κεστούτις Κεμζούρα είπε ότι έχει ανοιχτά τα μάτια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Ολυμπιακός ψάχνει και για τρίτο παίκτη, με τον οποίο θα ενισχύσει το ρόστερ. Δεν είπε ψέματα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς, αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλά για την ώρα δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε τρίτη προσθήκη. Άλλωστε, κάτι τέτοιο μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιχειρούσε να λύσει…

Αυτή τη στιγμή στο λιμάνι πρέπει να κατορθώσουν να ενσωματώσουν δύο νέους παίκτες, ένας εκ των οποίων (Ριντ) έχει και πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα, λόγω τραυματισμού, αλλά και δεν έχει εμπειρία από αγώνες Ευρωλίγκας. Ως εκ τούτου, ο βαθμός αφομοίωσης των «θέλω» του προπονητή και των «πρέπει» δεν είναι δεδομένος. Αλλά κι ο Ρότσεστι, μπορεί να έχει φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το κουτάλι, όμως ποιος ξέρει αν θα βγει… λίρα εκατό, ή θα είναι περίπτωση Καυζμίνσκας.

Ως εκ τούτου, σε μια ομάδα που έχει ήδη αρκετά θέματα να επιλύσει, που έχει νέο προπονητή (έστω κι αν αυτός ήταν συνεργάτης του Μπλατ), που προσπαθεί να χτίσει ρόλους και να βρει χημεία, η ολική ανατροπή ενδέχεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και να διαλύσει κάθε υπάρχουσα δομή, όποια κι αν είναι αυτή.

Για την ώρα, λοιπόν, στον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να γίνει η παραμικρή κίνηση. Θα περιμένουν την οργανική αντίδραση των υπαρχόντων (για να το… οπτικοποιήσουμε, αφύπνιση όπως αυτή του Πολ, από τον οποίο προσδοκούν ανάλογη συνέχεια), να μπουν οι δύο νεοαποκτηθέντες στο… κόλπο και να προσφέρουν λύσεις. Αν αυτά συμβούν, θεωρούν δεδομένο ότι θα αλλάξει –προς το καλύτερο- η εικόνα της ομάδας.

Αναλόγως των νέων δεδομένων, των συνθηκών που θα δημιουργηθούν, την εικόνα της ομάδας, των ονομάτων που θα υπάρχουν στην αγορά, θα επανεξετάζουν καθημερινά το ενδεχόμενο άλλης προσθήκης. Μόνο αν υπάρχει ανάγκη, μόνο αν υπάρχουν ευκαιρίες, μόνο αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Συνεπώς, ναι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τα μάτια τους στην αγορά, αλλά δύσκολα θα προχωρήσουν σε τρίτη προσθήκη.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…