Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Φλεβαράκης: ”Ξεκάθαρο το συναισθηματικό φορτίο που υπήρχε”

Φλεβαράκης: ”Ξεκάθαρο το συναισθηματικό φορτίο που υπήρχε”

Φλεβαράκης

O κόουτς του ΠΑΟΚ μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λάρισας, την άμυνα της ομάδας του, τα επερχόμενα παιχνίδια στο BCL και την προσαρμογή των νέων παικτών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: 

«Το συναισθηματικό φορτίο που υπήρχε ήταν ξεκάθαρο. Πάντα επηρεάζει ανθρώπους της ομάδας. Σίγουρα αυτά τα παιδιά ήθελαν πολύ σήμερα να κερδίσουν και για τους φιλάθλους. Το παιχνίδι ήταν όπως το σχεδιάσαμε. Δώσαμε έμφαση στην άμυνα, θέλαμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είχαμε 19 ασίστ και λίγα λάθη και θεωρώ πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Θεωρώ ότι ο αντίπαλος είναι καλύτερος από αυτό που έδειξε. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα επόμενα παιχνίδια, δεν έχουμε χρόνο να στεκόμαστε σε αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία στη Λάρισα είναι σημαντικό να είναι αυτή η ομάδα και αυτή η πόλη σε αυτή την κατηγορία».

Για την αντίδραση της ομάδας πνευματικά:

«Όπως γίνεται συνήθως τις πρώτες ημέρες υπήρχε θυμός και απογοήτευση, μετά όμως επικεντρώνεσαι στον επόμενο αντίπαλο. Κάθε μέρα είναι ένα καινούριο μάθημα και τις νίκες ή τις ήττες πρέπει να ξέρεις να τις διαχειρίζεται. Αρχίζει και το Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχουμε και άλλα παιχνίδια και ταξίδια. Θεωρώ ότι στο δεύτερο ημίχρονο, η άμυνα μας έφυγε από τον βασικό της στόχο, αλλά πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό 40 λεπτά. Και στην επίθεση υπήρχε ένα κομμάτι που παίζαμε πολύ ελεύθερο μπάσκετ. Αλλά γενικά πρέπει να μάθουμε πότε να πατάμε γκάζι γιατί θα έρθουν και παιχνίδια πολύ πιο κλειστά. Έχει δίκιο ο κόουτς ότι με τους ξένους που έρχονται πολλά παιχνίδια είναι σαν να παίζουμε στη G-League. Όταν όμως έχεις στόχους πρέπει να μάθεις να προσαρμόζεσαι».

Για την προσαρμογή παικτών όπως ο Νόουλς και ο Εγκεκέζε:

«Άμα κοιτάμε τους αριθμούς σαν νούμερα δεν είναι καθόλου άσχημα αλλά κάποιοι έδωσαν έμφαση σε ένα χαμένο κάρφωμα του Νόουλς.. Τα παιδιά όμως βοηθούν. Κάποιοι έχουν το ρόλο του πρωταγωνιστή και κάποιοι του χαμάλη, αλλά όλοι είναι σημαντικοί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Μαυροματίδης
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…