Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Έγραψε ιστορία ο Λίποβι

Έγραψε ιστορία ο Λίποβι

lipovy

Ο Προμηθέας πήρε τελικά την νίκη στην Λήμνο κόντρα στον Ήφαιστο, σε ένα παιχνίδι που έγραψε ιστορία ο Ολεξάντερ Λίποβι.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός γκαρντ πέρασε στην δεύτερη θέση των λιστών με τις περισσότερες συμμετοχές και πόντους αλλά και στην τρίτη θέση των ριμπάουντ.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Οι περιπτώσεις κάποιων ξένων παικτών του Προμηθέα είναι ξεχωριστές, αφού τρεις από αυτούς διανύουν την τρίτη σεζόν τους στην ομάδα. Χθες ένας εξ αυτών, σημείωσε μία σειρά… προσπεράσεων με ξεχωριστή σημασία στην τετραετή ιστορία της αχαϊκής ομάδας στην ΕΚΟ Basket League. Ήταν ο Ολεξάντερ Λίποβι που έγινε 2ος στις λίστες αγώνων, πόντων και 3ος σε εκείνη των ριμπάουντ.

Ο Ουκρανός γκαρντ πραγματοποίησε στη Λήμνο την 74η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα με τον Προμηθέα και ανέβηκε στη 2η θέση της λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Πέτρο Γερομιχαλό με τον οποίο συνυπήρξε στην ομάδα στην προηγούμενη διετία.

Με τους 18 πόντους του, ο Λίποβι έφτασε τους 643 με τον Προμηθέα στην κατηγορία και έγινε ο 2ος σκόρερ του, προσπερνώντας τον Μουχάμεντ Φαγιέ που είχε 642 πόντους στη διετία 2016-18. Ο Λίποβι απέχει πλέον 82 πόντους από την κορυφή αυτής της λίστας, στην οποία βρίσκεται με 725 ο Νίκος Γκίκας.

Ακόμη χθες ο Λίποβι έγινε ο 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Προμηθέα στην ΕΚΟ Basket League. Είχε δύο στο ματς με τον Ήφαιστο και φτάνοντας τα 267 ξεπέρασε τον Χρήστο Σαλούστρο. Μπροστά του πλέον βρίσκονται μόνον ο Μουχάμεντ Φαγιέ με 312 και ο Οκτάβιους Έλις με 337.

Ακόμη χθες…

*Ο εκ των κορυφαίων της αχαϊκής ομάδας στο ματς της Λήμνου Λάνγκστον Χολ, με τα δύο κλεψίματα που έκανε, έφτασε τα 56 στο Πρωτάθλημα με τη φανέλα του Προμηθέα και έγινε ο 3ος της σχετικής λίστας. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τον Χρήστο Σαλούστρο που είχε 55 κλεψίματα στη διετία 2017-19.

*Στη 10άδα των παικτών του Προμηθέα με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα μπήκε ο Λεωνίδας Κασελάκης. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 1/2 χθες, έφτασε τα 78 και προσπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 77 στη σεζόν 2016-17.

Ο Πελεκάνος πέρασε τον Γκούμα

Σε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα έφτασε ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο διεθνής φόργουορντ με την 413η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην πρώτη 15άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην κατηγορία, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64), αφού ξεπέρασε έναν θρύλο του ελληνικού μπάσκετ. Τον Βασίλη Γκούμα.

Ακόμη χθες…

*Με τους έξι πόντους του, ο Σον Έβανς έγινε ο πρώτος παίκτης στη διετή ιστορία του Ηφαίστου στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, που έφτασε και ξεπέρασε τους 400.

*Οι δύο ομάδες συναγωνίστηκαν σε αστοχία στις βολές, με τον Ήφαιστο να είναι ο πιο άστοχος. Εκτέλεσε με 42,85% από τη γραμμή του φάουλ (6/14), επίδοση χειρότερη από εκείνη που είχε στην πρεμιέρα με το Ρέθυμνο Cretan Kings με 44,44% (8/18) όπως και του του Προμηθέα στην 3η αγωνιστική κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (4/9).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 80-69

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, ο οποίος χωρίς ν…