Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χίμκι – Μπασκόνια 79-76

Χίμκι – Μπασκόνια 79-76

alexey shved khimki baskonia

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια πανηγύρισε η Χίμκι στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε της Μπασκόνια με 79-76. Η ρωσική ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Σβεντ, Έβανς και Τίμα.

Η Χίμκι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 11-3. Η ρωσική ομάδα συνέχισε την εξαιρετική της εμφάνιση και ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (19-5). Η Μπασκόνια προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν το διψήφιο προβάδισμα τους (27-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια και η Χίμκι συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο στο ματς (37-23). Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου τα πράγματα άλλαξαν. Η Μπασκόνια με πρωταγωνιστές τους Σενγκέλια και Βιλντόζα έκανε την αντεπίθεση της και μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (43-39).

Η Χίμκι δεν άφησε στο δεύτερο ημίχρονο την Μπασκόνια να πλησιάσει άλλο και κατάφερε να αποσπαστεί ξανά. Ο Αλεξέι Σβεντ ήταν εκπληκτικός στο ματς και μαζί με τον Έβανς έστειλαν τη διαφορά στους 10 πόντους (62-52). Οι Βάσκοι είχαν προβλήματα στην επίθεση και έπρεπε να βελτιωθούν αισθητά για να καταφέρουν να κάνουν κάτι στο ματς (62-55).

To τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων. Η Μπασκόνια προσπάθησε να κάνει την ανατροπή στο ματς, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και πήραν τελικά τη νίκη με 79-76.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 43-39, 62-55, 79-76

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…