Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Αλλάζει, αλλά το ζήτημα είναι ποιους παίκτες αλλάζει ο Ολυμπιακός

Αλλάζει, αλλά το ζήτημα είναι ποιους παίκτες αλλάζει ο Ολυμπιακός

panter paul cherry olympiakos

Η… μικρή εικόνα είναι αυτή του αγώνα με την Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός εμφάνισε αδυναμίες και στις δύο πλευρές του γηπέδου, άντεξε για κάτι περισσότερο από 30 λεπτά κι έχασε φυσιολογικά, δίχως να προβάλλει σπουδαία αντίσταση (στο τελευταίο δεκάλεπτο). Ήταν γνωστά τα προβλήματά του κι η ήττα από τους Βάσκους δεν μας έκανε σοφότερους, οπότε πάμε να δούμε τη μεγάλη εικόνα.

Ο Ριντ έρχεται για να πάψει το… βασανιστήριο του Μιλουτίνοφ, ο οποίος νιώθει… μόνος στον Πειραιά. Κι όσο είναι μόνος, δεν θα είναι καλός. Έπαιξε σχεδόν 30 λεπτά, που για ψηλό είναι υπερβολικά πολλά. Το ερώτημα είναι ποιος φεύγει. Αν υπάρχουν τα χρήματα, η λογική λέει πως θα φύγει ο Χαπ, ώστε να περάσει σε θέση τρίτου ψηλού ο Ρούμπιτ, ο οποίος όμως μπορεί (το έδειξε και με το παραπάνω) να προσφέρει κι ως «4».

Εδώ έχουμε δύο μεταβλητές. Αμυντικά ο Ρούμπιτ δεν είναι καλός, άρα πρέπει να προσπαθήσει να βελτιωθεί. Από εκεί και πέρα, με τρία 4άρια (Πρίντεζης, Ρούμπιτ, Κουζμίνσκας) ένας χάνεται. Στη χώρα των Βάσκων ο Κουζμίνσκας έπαιξε 6.46’’ και για δεύτερο ματς είναι αόρατος. Και φυσικά, ούτε λόγος για τον Βεζένκοφ, ο οποίος θα είναι (πιθανότατα) εκτός 12άδας.

Συνεπώς, ο Ολυμπιακός πρέπει να ανεβάσει το μπάτζετ για να χωρέσουν Ριντ και Ρούμπιτ (αν υπάρχει αυτή η σκέψη) και ο Κεμζούρα να βρει λύσεις, ώστε να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Πάντως, εδώ είναι και θέμα των ίδιων των παικτών να δείξουν ότι αξίζουν κάθε λεπτό συμμετοχής τους, κάτι που –για παράδειγμα- ο Κουζμίνσκας δεν έδειξε.

Ο Ρότσεστι θα είναι η δεύτερη διορθωτική κίνηση κι αν μας ρωτούσατε μέχρι χθες θα σας λέγαμε με βεβαιότητα ότι θα πάρει τη θέση του Τσέρι. Κόντρα στην Μπασκόνια ο Τσέρι έπαιξε 29.15 πέτυχε 10 πόντους (οικονομικούς), πήρε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ κι ήταν δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης, τη στιγμή που ο Μπόλντγουιν έπαιξε μόλις 3.22’’ και δεν έκανε τίποτα. Προδήλως δεν κρίνεται ένας παίκτης από ένα ματς, αλλά αν είναι αυτός ο Τσέρι (με λιγότερο χρόνο συμμετοχής) έχει θέση και ρόλο.

Αν κάτι κρατά ο Ολυμπιακός από τη χθεσινή του παρουσία είναι η εμφάνιση του Μπράντον Πολ. Με 15 πόντους σε 28 λεπτά (0/1 δίποντο, 5/9 τρίποντα, 0/1 βολή) και 3 ριμπάουντ, ήταν σαν να… πρωτοσυστήθηκε στους φίλους της ομάδας του. Ακόμα κι αν οι δύο νεοφερμένοι βγουν… λίρα εκατό, αν ο Πολ δεν συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάνε πουθενά. Είναι κομβικός παίκτης.

Είναι ξεκάθαρο πως στο λιμάνι ανακατεύουν την τράπουλα. Δεν υπάρχει χρόνος, αλλά δεν υπάρχει κι άλλος τρόπος. Το… πουλόβερ έχει ραφτεί στραβά, πρέπει να ξηλωθεί και να ξαναφτιαχτεί από την αρχή, με όποιο κόστος. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χαθεί η χρονιά, αλλά να παλέψουν για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Όχι για το… θεαθήναι, αλλά για να δημιουργηθεί ένας κορμός, πάνω στον οποίο θα χτίσουν την επόμενη μέρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …