Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Βασιλόπουλος:”Φέτος η πρόκληση είναι μεγαλύτερη από πέρσι”

Βασιλόπουλος:”Φέτος η πρόκληση είναι μεγαλύτερη από πέρσι”

Την πεποίθηση του ότι η πρόκληση της επανάληψης μιας εξίσου επιτυχημένης σεζόν με την περσινή είναι πολύ πιο μεγάλη για το Περιστέρι, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος μιλώντας στην συνέντευξη τύπου του ΕΣΑΚΕ.

Παράλληλα σε ερώτηση που του έγινε με αφορμή την είδηση της πιθανότητας του να αποσυρθεί ο Νικ Καλάθης από την εθνική, τόνισε ότι δεν μπορεί να κρίνει τους λόγους κανενός, ενώ το σχόλιο του έκανε και για την εγχώρια παραγωγή παικτών.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Μεγαλύτερη πρόκληση είναι η περσινή χρονιά, να παραμείνουμε στο ίδιο επίπεδο. Το να φτάσουμε ψηλά είναι εύκολο, να παραμείνουμε είναι πολύ πιο δύσκολο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την πίεση εποικοδομητικά, να κάνουμε ανάλογη πορεία φέτος.»

Για το επόμενο ορόσημο του:
«Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος παίκτης να σου πει ότι δεν έχει κίνητρο. Είναι μια καινούρια μέρα, χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να το ζω όπως την πρώτη μέρα».

Για την απόφαση των διεθνών να αποσύρονται σε μικρή ηλικία:

«Είναι μεγάλη ιστορία.  Είναι πάρα πολύ επίπονο. Βέβαια στις υπόλοιπες χώρες δεν είναι; Βλέπουμε τον Σκόλα στα 39 με την Αργεντινή. Δε θέλω να βάζω ταμπέλες, ο καθένας έχει τους λόγους του. Τραβάνε μεγάλο ζόρι τα παιδιά, είναι κάθε καλοκαίρι εκεί, έχουν μεγάλη χρονιά, πολλά ταξίδια. Θέλει καλύτερη οργάνωση, να μπορούν να το ευχαριστιούνται, κάπως να προστατέψουμε τους αθλητές.»

Για την εγχώρια παραγωγή:
«Θα πρέπει να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα του αναπτυξιακού και τις ευκαιρίες που παίρνουν τα νέα παιδιά. Ερχόμενοι από τις ομάδες να μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα. Να βάλουμε κάποιες βάσεις, ώστε να πάρουν τις εμπειρίες και να έχουν τις ευκαιρίες, θεωρώ ότι έχουμε μεγάλη παραγωγή αλλά κάπου το χάνουμε στην πορεία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Αξιολόγησης για την προαδειοδότηση

Συγκροτήθηκε σήμερα (16/6) η Επιτροπή Αξιολόγησης που προβλέπει η υπουργική απόφαση για τη…