Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Τρέξαμε τη μισή διαδρομή

Τρέξαμε τη μισή διαδρομή

giannis antetokounmpo ellada nea zilandia

keramidas smallΥπάρχουν δύο διαφορετικά επίπεδα αντίληψης των πραγμάτων: Η ουσία και η διαδικασία. Βεβαίως, πάντα μετρά η ουσία, καθώς έχει σημασία να πετύχουμε τον στόχο. Αν ρωτούσαν καθέναν από εμάς τι προτιμά, μια εντυπωσιακή εμφάνιση και μια άδοξη ήττα, ή μια μέτρια εμφάνιση που να συνδυάζεται με νίκη, θαρρώ ότι όσοι λίγοι διάλεγαν το πρώτο, θα ήταν η εξαίρεση που κάνει πιο εμφατικό τον κανόνα.

Η Εθνική κουβάλησε βάρος στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Γνώριζαν όλοι πως ενδεχόμενη ήττα σήμαινε όχι απλά αποτυχία, αλλά παταγώδη αποτυχία. Πολλές φορές, όταν παίζεις για να μην… χάσεις, είναι πιο δύσκολο, απ’ ότι όταν παίζεις για να νικήσεις και τα μέλη της αποστολής γνωρίζουν πως παρότι η διαδρομή μέχρι τους «16» είναι η μισή, η άλλη μισή είναι που θα συζητηθεί, που θα φέρει δόξα.

Είδα ότι ο κόουτς Σκουρτόπουλος προσπάθησε να κάνει στην επίθεση, όσα δεν κάναμε την προηγούμενη φορά, κόντρα στη Βραζιλία: Να τρέξουμε στο transition και να αξιοποιήσουμε τον Αντετοκούνμπο. Θαρρώ ότι σήμερα ο Γιάννης αξιοποιήθηκε επαρκώς κι επειδή έχει τον χαρακτήρα να μην κάνει κατάχρηση προσπαθειών, άνοιξαν χώροι, βρέθηκαν ελεύθερα σουτ, με αποκορύφωμα τα 2/2 τρίποντα του Παπαπέτρου, που ουσιαστικά σήμαναν και… τέλος συναγερμού.

Πήγαμε πολύ ψηλά το σκορ κι αυτό πιστώνεται στα θετικά. Το αρνητικό είναι πως χάσαμε τη συγκέντρωση στην άμυνα. Οι Νεοζηλανδοί είναι γρήγοροι, εκρηκτικοί, βάζουν ταχύτητα στην ντρίπλα γι’ αυτό και μας νίκησαν στο «ένας με έναν». Δημιουργούσαν ρωγμές και χάναμε την αμυντική μας ισορροπία, γι’ αυτό έμειναν στο ματς.

Θεωρώ, όμως, ότι το άγχος μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τους, γιατί θέλαμε να… τελειώσουμε γρήγορα την αναμέτρηση. Θα κρατήσω τα επιθετικά πράγματα που κερδίσαμε, όπως το σχήμα με τον Γιάννη στον «5». Ήταν σωστή επιλογή, καθώς βόλευε το ματς κι ο αντίπαλος.

Δεν είμαι από αυτούς που χαμηλώνουν τον πήχη. Η αντίπαλός μας δεν είναι μεγαθήριο, αλλά είναι αξιόμαχη ομάδα, με παίκτες αγωνιστές, αλλά η διαφορά στην ποιότητα καταγράφηκε στον ηλεκτρονικό πίνακα. Εντέλει αυτό έχει σημασία και τώρα πάμε για την πρόκριση στους «8», που είναι κι ο μεγάλος μας στόχος. Κι αν τα καταφέρουμε, ουδείς θα ασχολείται με το αν χάσαμε από τη Βραζιλία, ή αν δεν είχαμε την απόλυτη αμυντική συγκέντρωση κόντρα στη Νέα Ζηλανδία

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Κεραμιδάς
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…