Κεντρική Basket League Άρης Το σχόλιο του Γουλιέλμου για Γιάνκοβιτς και Κουρτίδη!

Το σχόλιο του Γουλιέλμου για Γιάνκοβιτς και Κουρτίδη!

papageorgiou goulielmos 2

O μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα και στάθηκε στο ρόστερ της ομάδας και τις  περιπτώσεις των Γιάνκοβιτς και Κουρτίδη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης:

Για την άρση των ban: «Δεν είναι μέρες χαλάρωσης, είναι το ακριβώς ανάποδο. Δεν είναι μόνο δική μου προσπάθεια, είναι μεγάλη ομάδα ανθρώπων. Ο Χάρης Παπαγεωργίου, οι άνθρωποι της ΚΑΕ, ο Βίκτορ Σανικίτζε, ο Σούλης Μαρκόπουλος, είμαστε τυχεροί που είναι κοντά μας. Ήταν είναι και θα είναι πάντα κοντά στον Άρη. Έχουμε επίσης τον βοηθό του κ.Σανικίτζε, τον Άκη Παρταλίδη, το διοικητικό μας συμβούλιο με προσωπικότητες που μας βοηθούν πολύ. Υπάρχουν και πολλοί ακόμη άλλοι.

Αν δεν υπήρχε ο Χάρης, δε θα γινόταν τίποτα ή αν δεν υπήρχε ο Βίκτορ, επίσης και ο Σούλης Μαρκόπουλος. Πολλοί άνθρωποι είναι κομμάτι της ομάδας που παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο του Άρη, παλεύουμε με αγάπη. Συνεπώς το «μπράβο» δεν αξίζει σε εμένα,αλλά σε όλους μας. Πρέπει και όλοι οι άλλοι να πάρουν το μπράβο τους. Δεν ξεκουράζομαι, χθες πήραμε το πιστοποιητικό. Τώρα είναι η εβδομάδα του μπασκετικού Άρη. Γίνονται τα αποκαλυπτήρια και φέτος κάναμε μια ομάδα πολύ καλύτερη, της αξίζει η συμπαράσταση».

Για τα διαρκείας: «Τα διαρκείας ακόμη δεν έχουν φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Φέτος η ομάδα έχει ανάγκη να γίνει πραγματικότητα αυτό που λέγαμε από την πρώτη μέρα. Ότι ο Άρης είναι ο κόσμος του και πρέπει να γίνουμε μια αγκαλιά. Πρέπει σε αυτά τα τρία ματς να κερδίσουμε και ο κόσμος είναι η ψυχή μας γιατί και εγώ και όλοι εμείς στο τέλος, είμαστε ένας απ’ όλους. Άρα όλοι πρέπει να παλέψουμε».

Για την κριτική που δέχτηκε: «Πάρα πολλοί πολέμησαν τον Άρη στη διαδικασία των ban. Παλιά ήταν στον Άρη. Το πολέμησαν με πολλούς τρόπους, αλλά αυτή δεν είναι η σωστή στιγμή. Όταν γίνει αυτή η συζήτηση, δεν πρόκειται να μείνουν στο σκοτάδι τα συγκεκριμένα πρόσωπα.Υπάρχει μια μικρή εκκρεμότητα με τον Ουίβερ αλλά θα λυθεί. Οι προηγούμενες διοικήσεις άφησαν τόσες εκκρεμότητες. Υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες που εμφανίστηκαν π.χ από οφειλές του 2004. Εμείς πρέπει να είμαστε ενωμένοι, η λύση είναι μια, να ενισχύσουμε την ομάδα και να την φέρουμε στην θέση που της αξίζει».

Για το πόσο απαραίτητη είναι η βοήθεια του κόσμου: «Χωρίς την βοήθεια του κόσμου δεν μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Πρέπει το γήπεδο σε 13 ματς να είναι γεμάτο, ο καθένας να βοηθήσει όπως μπορεί. Σε αυτό το θέμα γίνεται πολλή δουλειά και υπάρχει μια μεγάλη ομάδα που βοηθάει πολύ, ίσως εγώ βοηθάω λιγότερο απ’ όλους σε αυτό το κομμάτι. Μην βλέπετε μόνο τον Γουλιέλμο, είναι μια μεγάλη οικογένεια μέσα στον Άρη».

Για το αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει τη φετινή χρονιά η ΚΑΕ: «Δεν υπάρχει ερώτημα για το αν η ΚΑΕ θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. Πρέπει και οφείλει να το κάνει. Δεν είπε κανείς ότι δεν θα βοηθήσω και από την τσέπη μου. Υπάρχει αυτή η μανία του κόσμου να μαθαίνει τα ποσά. Το θέμα είναι να τελειώνουν τα προβλήματα».

Για το ρόστερ που «χτίστηκε»: «Το ρόστερ έχει κλείσει. Θέλω να σας πω ότι όλη η ομάδα μας φέτος δεν είχε καλοκαίρι. Ερχόμαστε από τρεις μήνες πολύ έντονης εργασίας. Κάναμε μια ομάδα που θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να της δώσουμε τα τριπλά λεφτά. Κάναμε τις επιλογές μας με πολλή προσοχή, τσιγκουνιά και με μεγάλη καθυστέρηση. Όσο καθυστερείς βέβαια μπορείς να φέρεις πολύ ποιοτικούς παίκτες με λιγότερα χρήματα. Αν κλείναμε το ρόστερ νωρίτερα, δεν θα είχαμε αυτούς τους παίκτες».

Για την περίπτωση του Γιάνκοβιτς: «Ποια ομάδα δε θα ήθελε τον Γιάνκοβιτς; Μην υποβιβάζουμε κανέναν. Όλες οι ομάδες θα τον ήθελαν. Όμως δεν υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πληρώσουν αυτά που θέλει και φυσικά αξίζει ο παίκτης. Αν υπάρχει χώρος στο μπάτζετ της ομάδας, υπάρχει περίπτωση να έρθει. Αλλά αυτή την στιγμή το ρόστερ είναι γεμάτο. Οι παίκτες που έχουμε τώρα θα έπρεπε να παίζουν στην Ευρώπη. Πρέπει να βρούμε χρόνο και για τα νεαρά παιδιά της ομάδας, έτσι πρέπει να κάνει ο Άρης. Άρα δεν έχω απάντηση, η επιθυμία μας φυσικά θα ήταν ναι να ήταν ο Γιάνκοβιτς.

Ας αφήσουμε την εμπειρία να μας οδηγήσει. Καθημερινά, το τελευταίο τρίμηνο δεν έχω ασχοληθεί με τίποτα άλλο πέρα από τον Άρη. Έχω καταστρέψει την χαρά του αθλητισμού. Εγώ φεύγω πάντα προβληματισμένος, ένα χόμπι είχα τον Άρη, πλέον δεν είναι».

Για το θέμα του γηπέδου: «Για το θέμα του Αλεξανδρείου, ανακοινώθηκε νέα διοίκηση αλλά δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Γίνεται προσπάθεια να πάρει ο Άρης το Παλέ και δικαιωματικά και ιστορικά ανήκει στον Άρη. Γι’ αυτό θα παλεύει συνεχώς ο Άρης.

Έχω ενημερώσει τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα προβλήματα της ΚΑΕ, θέλω να τον ευχαριστήσω και δημοσίως γιατί μεσολάβησε για να λυθούν κάποια θέματα. Όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε. Το Παλέ πρέπει να «καταλήξει» στον Άρη».

Για τη σχέση της ΚΑΕ με τον Ερασιτέχνη: Δεν νομίζω ότι η διάθεση του Ερασιτέχνη είναι να ναυαγήσει το σχέδιο. Η σχέση μας με τον Ερασιτέχνη είναι πολύ καλή. Μέλη της σημερινής διοίκησης του Α.Σ. ήταν στην ΚΑΕ. Όποιος δεν θέλει το καλό της ΚΑΕ, θα μας βρει όλους μπροστά του. Ο Ερασιτέχνης είναι παράλογο να μην θέλει το καλό της ΚΑΕ. Καλύτερα να μείνουμε στα θετικά, πρέπει να πουλήσουμε 5000 διαρκείας, να βοηθήσουν χορηγικά την ομάδα, να πάρουμε τις νίκες, να κάνουμε ξανά τον Άρη μεγάλο. Δεν τελείωσε τίποτα, τώρα ξεκινούν όλα!

Για το τι έχει συμβεί με τον Κουρτίδη: «Για τον Κουρτίδη δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση αλλά δεν θα μείνουμε με δεμένα τα χέρια. Όποιος είναι στον Άρη και σηκώνεται και φεύγει, η μοίρα θα τον τιμωρήσει. Αν είναι στον μπασκετικό Άρη και θέλει να φύγει, δεν ξέρει τι του γίνεται».

Για το γιατί δεν είναι οι αγώνες του Κυπέλλου στα διαρκείας: «Θέλουμε να πουλήσουμε 5000 διαρκείας για να «βράζει» κάθε φορά το Παλέ! Δεν μπορούμε να έχουμε δυστυχώς το Κύπελλο μέσα στα διαρκείας, γιατί δεν είναι διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ, είναι της ΕΟΚ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…