Κεντρική Διεθνή Συγκλονίζει ο Λάρκιν για το πρόβλημα υγείας του (vid)

Συγκλονίζει ο Λάρκιν για το πρόβλημα υγείας του (vid)

Ο Σέιν Λάρκιν αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα παλεύει καθημερινά με το OCD (Obsessive Compulsive Disorder), μία ασθένεια κατά την οποία το άτομο – και κυρίως οι έφηβοι- παλεύουν με συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες πράξεις που προκύπτουν αυτόματα και μετατρέπονται σε εμμονές δίχως ουσιαστικό λόγο. Ο παίκτης της Εφές μίλησε για το πρόβλημα του και συγκλόνισε με όσα ανέφερε.

‘Όταν ήμουν μικρός ήταν πιο δύσκολο γιατί δεν καταλάβαινα τον λόγο που έκανα κάποια πράγματα. Οι άλλοι δεν τα έκαναν, δεν ήξερα γιατί πρέπει να πλύνω τα χέρια μου τόσες φορές. Στα 13 μου έκανα θεραπεία, έμαθα τι ακριβώς συμβαίνει και από τότε παλεύω καθημερινά να παλεύω. Θέλω να είμαι πιο δυνατός από το OCD. Το να είμαι εδώ σήμερα σε μπασκετικό επίπεδο περιλάμβανε έναν δρόμο με πολλά εμπόδια, έπρεπε να ξεπεράσω πολλά. Δεν ήμουν ο πιο ψηλός, ο πιο δυνατός, ο πιο αλτικός. Ήθελα όμως να φτάσω εδώ. Είχα κίνητρο, είχα θέληση και έφτιαξα τους δικούς μου τοίχους.

Το ίδιο ακριβώς έκανα και με το OCD. Φίλε, έπλενα τα χέρια μου πολλές φορές και απλά έβλεπα τον εαυτό μου να το κάνει. Μετά, έγινα πιο δυνατός. Άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, τα όριά μου. Είπα ότι δεν θα κάνω αυτά που έκανε. Έσπασα όρια, έσπασα τοίχους, έκανα πιο φυσικά και “κανονικά” πράγματα. Έγινα πιο άνετος γιατί έχτισα την δική μου νοοτροπία. Θα έχεις πολλά εμπόδια, θα βρεις άτομα που μπορεί να είναι πιο δυνατά από σένα. Θα δυσκολευτείς να βρεις τα θετικά σε κάθε περίπτωση. Αλλά πρέπει να συνεχίσεις, να παλεύεις, να ψάχνεις κάτι που θα σε βοηθήσει να σηκωθείς και την επόμενη μέρα. Ποτέ δεν πρέπει να τα παρατήσεις και να έχεις πάντα πίστη. Θα είναι δύσκολο αλλά στο τέλος θα τα καταφέρεις. Αν γίνει αυτό θα καταφέρεις ό,τι θέλεις στη ζωή. Αυτό έγινε και με μένα, με το OCD και το μπάσκετ. Πάντα να παραμένεις δυνατός και να πιστεύεις ότι υπάρχει φως στο τούνελ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Κροατία: Με Μπογκντάνοβιτς στο προολυμπιακό

Οι Τζαζ αποκλείστηκαν από τους Κλίπερς στους ημιτελικούς της Δύσης και δεν κατάφεραν να πρ…