Κεντρική NBA Στο Hall of Fame o Ντίβατς: «Στα Βαλκάνια μπορεί να τσακωνόμαστε αλλά στο τέλος είμαστε οικογένεια»
NBA

Στο Hall of Fame o Ντίβατς: «Στα Βαλκάνια μπορεί να τσακωνόμαστε αλλά στο τέλος είμαστε οικογένεια»

blante 2

Στο Ηall of Fame ως μέλος της τάξης του 2019 βρίσκεται ο Βλάντε Ντίβατς. O βετεράνος Σέρβος σέντερ, άλλοτε παίκτης των Κινγκς και Λέικερς  έλαβε την μεγαλύτερη ατομική τιμή.

«Για μένα το παιχνίδι του μπάσκετ είχε να κάνει με την αγάπη. Σου δίνει ελευθερία, δύναμη να μοιράζεσαι και να αποτελείς έμπνευση για τους υπολοίπους. Πρέπει να δίνεις και όχι μόνο να λαμβάνεις. Στο παρκέ δεν πρέπει να δίνεις απλώς την μπάλα αλλά να προσφέρεις πνευματική δύναμη, ταλέντο, πάθος και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Το μπάσκετ είναι το αντίστροφο από τον εγωισμό. Πρέπει να αφήνεις στην άκρη το “εγώ”, δεν χωράει σε μία ομάδα. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι το σήμερα. Αν δεν χάσεις δεν μπορείς να γίνεις πρωταθλητής.

Το μπάσκετ είναι αυτό που ενσωματώνει όλους τους ανθρώπους και τους πολιτισμούς. Ήμουν ένας από τους πρώτους διεθνείς παίκτες που συμμετείχα στο ΝΒΑ μέσω draft. Ευχαριστώ Τζέρι Ουέστ. Ευχαριστώ τους προπονητές μου στην Γιουκοσλαβία και όσους με βοήθησαν να στέκομαι εδώ.

Ακόμη και τους πολιτικούς στον πόλεμο που θέλησαν να μας χωρίσουν και δεν τα κατάφεραν. Δεν ήξεραν ότι η αγάπη μας για τον άλλο ήταν δυνατότερη από κάθε μίσος που προσπαθούσαν να μας εμφυσήσουν. Οι άνθρωποι στα Βαλκάνια είναι σαν μια δυσλειτουργική οικογένεια. Μπορεί να τσακωνόμαστε, αλλά στο τέλος είμαστε οικογένεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ντίβατς.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…