Κεντρική Διεθνή Στην Επιτροπή Παικτών της FIBA ο Ζήσης!

Στην Επιτροπή Παικτών της FIBA ο Ζήσης!

Θέση στην Επιτροπή Παικτών της FIBA για την τετραετία 2019-2023 πήρε ο Νίκος Ζήσης. Πρόεδρος του οργάνου που εκπροσωπεί τους παίκτες και τα δικαιώματά τους θα είναι ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος διαδέχεται τον Βλάντε Ντίβατς.

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, δήλωσε: «Ο Ντιρκ είναι από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και έχει τον σεβασμό όλων. Έκανε μια σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ και την εθνική του ομάδα και θα μας βοηθήσει πολύ με την εμπειρία και τη γνώση του. Είναι ο ιδανικός για την θέση και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε».

Ο Νοβίτσκι τόνισε: «Είναι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή και ανυπομονώ να εκπροσωπήσω τους παίκτες στην FIBA και να ακουστούν οι φωνές τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Χαίρομαι πολύ που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο δίπλα σε εν ενεργεία και παλαίμαχους παίκτες από όλο τον κόσμπ για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των παικτών και να συνεχιστεί η ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος».

Πέραν του Νοβίτσκι και του Ζήση, μεταξύ των μελών της Επιτροπής Παικτών είναι ο Φινλανδός άλλοτε παίκτης του Άρη, Χάνο Μότολα, ο Νεοζηλανδός Κερκ Πένι, ο Λευκορώσος Γεγκόρ Μεσαριάκου που είχε παίξει σε Άρη και Μακεδονικό και ο Σλοβένος Μάρκο Μίλιτς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ζοτς και Σάβιτς πήγαν Σερβία για τον Ντούντα

Ο κόουτς και ο General Manager της Παρτιζάν, αμέσως μετά το μικρό τελικό, ταξίδεψαν εσπευσ…