Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σκουρτόπουλος:”Πάμε βήμα-βήμα γιατί αν βιαστούμε θα γλιστρήσουμε”

Σκουρτόπουλος:”Πάμε βήμα-βήμα γιατί αν βιαστούμε θα γλιστρήσουμε”

skourtopoulow

Με μια παράφραση της γνωστής ελληνικής παροιμίας όποιος βιάζεται σκοντάφτει, έκλεισε τις δηλώσεις του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά την νίκη της εθνικής μας επί του Μαυροβουνίου, αναφερόμενος στην κατάσταση του Κώστα Σλούκα. 

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νίκη και την απόδοση του Έλληνα γκαρντ, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις τόνισε ότι πρέπει να πάμε βήμα βήμα, γιατί αν βιαστούμε μπορεί να γλιστρήσουμε.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρώτο βήμα σε έναν πολύ μεγάλο δρόμο. Είχαμε καλή συγκέντρωση, παίξαμε μία δυνατή ομάδα και ας μην φαίνεται αυτό στο σκορ. Δουλέψαμε καλά στην άμυνα και στη συνέχεια κάναμε αυτό που έπρεπε και στην επίθεση. Μπορέσαμε να ανοίξουμε και το rotation και τώρα κοιτάμε το ματς με την Βραζιλία που θα είναι και το ντέρμπι του ομίλου.

Η άμυνα είναι η βάση μας, γιατί από εκεί θα τρέξουμε και στο γήπεδο, χωρίς να προλάβουν να οργανωθούν οι αντίπαλοί μας. Δουλεύουμε σκληρά, είχαμε άγχος στην αρχή, το είδαμε και στην προπόνηση. Ήταν το άγχος της πρεμιέρας, αλλά θα είμαστε σίγουρα καλύτεροι στη συνέχεια. Η Βραζιλία είναι καλή ομάδα, μπορεί να σκοράρει. Είναι έμπειροι, έχουν καλούς παίκτες. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό και να είμαστε σοβαροί στην άμυνα, με νίκη θα είμαστε πιο άνετοι.

Δεν θέλουμε να βάλουμε πολλά στο «5 εναντίον 5». Έχουμε δεδομένα ως ομάδα και ένα από αυτά είναι το παιχνίδι στην ρακέτα. Είμαστε καλοί εκεί, βρήκαμε και πόντους από τα μέσα προς τα έξω. Έχουμε πληρότητα, σταδιακά θα φτάσουμε και σε ακόμα καλύτερα ποσοστά.

Όλοι είμαστε χαρούμενοι με τον Σλούκα. Έχει ακόμα λίγο δρόμο στην αποθεραπεία, έχουμε δύο μέρες για να είναι ακόμα πιο έτοιμος. Πρέπει γενικά να έχουμε υπομονή και να πάμε βήμα – βήμα. Αν βιαστούμε, μπορεί και να γλιστρήσουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…