Κεντρική Διεθνή Σκαριόλο: “Κανείς δεν μας υπολόγιζε, αλλά…”

Σκαριόλο: “Κανείς δεν μας υπολόγιζε, αλλά…”

sergio skariolo volos

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο μίλησε για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ισπανία, τονίζοντας ότι ήταν ένας ξεχωριστός τίτλος, μιας και κανείς δεν υπολόγιζε στους Ίβηρες.

«Είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι. Δεν είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, που κατακτάμε. Ούτε μπορώ να πω ότι είναι το σπουδαιότερο, το πιο σημαντικό.

Είναι αλήθεια, όμως, ότι ήταν ξεχωριστό, κυρίως γιατί δεν μας υπολόγιζαν ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες. Και όχι μόνο τα καταφέραμε, αλλά πήραμε και το χρυσό μετάλλιο», τόνισε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός στην εκπομπή «24 δευτερόλεπτα» της ΕΡΑ σπορ και πρόσθεσε:

«Αναμφισβήτητα, δεν ήμασταν η πιο ταλαντούχα ομάδα και ειδικά στην επίθεση δεν είχαμε πολλές πηγές σκοραρίσματος στο ρόστερ μας. Είχαμε, όμως, σπουδαία άμυνα, ενώ και στην επίθεση καταφέραμε να ανεβάσουμε τον πήχη και να μεγιστοποιήσουμε τα όπλα μας δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τις άμυνες των αντιπάλων μας. Και φυσικά στην άμυνα ήμασταν άρτιοι καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Τι άλλο να πω; Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι, γιατί δεν μας υπολόγιζε κανείς σε αυτό το τουρνουά. Ήμασταν πολύ σκληροί ως ομάδα και δείξαμε μεγάλη αντοχή ξεπερνώντας τις δύσκολες στιγμές, που μας προέκυψαν. Απέναντι στην Ιταλία και ειδικά με αντίπαλο την Αυστραλία αισθάνομαι ότι κάναμε σπουδαία δουλειά.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, παραμένουμε ταπεινοί. Γνωρίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στο πικ της συσσώρευσης ταλέντου στην ομάδα μας, αλλά προσπαθούμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους, ούτως ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βρισκόμαστε πάντα ανάμεσα στις οκτώ ομάδες, που θα παλεύουν για τα μετάλλια.

Θέλουμε να βρίσκουμε νέους τρόπους και νέες καταστάσεις, που να βασίζονται στον τρόπο δουλειάς και τις αρχές που διέπουν τον οργανισμό, που λέγεται Εθνική Ισπανίας, παρά στο ταλέντο. Αυτό είναι το σκεπτικό, που έχουμε αυτή τη στιγμή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …