Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Σκαριόλο:”Είχαμε πίστη και το μπάσκετ μας το ανταπέδωσε”

Σκαριόλο:”Είχαμε πίστη και το μπάσκετ μας το ανταπέδωσε”

sergio scariolo

Θεία δίκη θεωρεί ότι ήταν η κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου από την Ισπανία ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Για την ακρίβεια μπασκετική ανταπόδοση στην πίστη και την θέληση των παικτών του να φτάσουν στην κορυφή, όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου του μεγάλου τελικού.

Παράλληλα, τόνισε ότι μετάλλια θα έπρεπε να πάρουν και οι παίκτες που ενίσχυσαν την ομάδα του στα παράθυρα, ενώ για την προσωπική του πορεία δήλωσε ότι θεωρεί ότι φέτος έγινε καλύτερος coach στο πλευρό του Νικ Νερς στους Ράπτορς.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ευχαριστώ τους παίκτες μου, ήταν υπέροχοι απόψε. Είχα καλό προαίσθημα για αυτόν τον αγώνα. Σεβαστήκαμε απόλυτα τον αντίπαλο μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι εκείνοι είναι τρομεροί παίκτες, τρομερό σταφ, έκαναν εξαιρετική πορεία επίσης σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, τους Τορόντο Ράπτορς, που με άφησαν αυτό το καλοκαίρι, στους συνεργάτες μου, στην οικογένεια μου. Το μπάσκετ ήταν δίκαιο για αυτά τα παιδιά. Δεν ήμασταν φαβορί, οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος μας στην αρχή αλλά εκείνοι τα έδωσαν όλα, προετοιμάστηκαν, άντεξαν σκληρές φάσεις, δεν έχασαν την πίστη τους, και το μπάσκετ τους το ανταπέδωσε».

Για την αίσθηση του να τερματίζεις ψηλότερα από την Team USA:
«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τις ΗΠΑ. Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στο nba, η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγαν όπως περιμέναμε όλοι, όμως, πρέπει να τους δείξουμε μεγάλο σεβασμό, ο coach Πόποβιτς είναι πολλά περισσότερα από μένα.  Άνθρωποι που εργάζονται καθημερινά στο NBA τους σέβομαι απεριόριστα και είμαι περήφανος που τερματίσαμε πάνω από αυτούς στο Παγκόσμιο».

Για το πόσο άλλαξε την προπονητική ιδεολογία του η διπλή επιτυχία με Τορόντο Ράπτορς και εθνική Ισπανίας:
«Δεν μου άλλαξε ειλικρινά τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Ήμουν ικανός να καταλάβω καλύτερα το σύνολο μου γιατί έχω παίκτες όπως ο Ρούμπιο, που παίζουν χρόνια στο NBA. Το διπλό στυλ του NBA είναι διαφορετικό, κάποια πράγματα τα χρησιμοποιούμε, κάποια στοιχεία της FIBA επίσης. Δεν μπορείς να πεις ότι ο ένας τρόπος είναι σωστός και ο άλλος όχι. Αισθάνομαι ότι έγινα καλύτερος προπονητής από ότι ήμουν πριν από αυτή τη χρονιά. Είχα την ευκαιρία να προπονήσω δίπλα στον Νικ Νερς».

Για τη σημασία των παικτών που αγωνίστηκαν στα «παράθυρα»:

«Θα χρειαστώ πολλά περισσότερα από ένα μετάλλιο. Ο δρόμος ήταν μακρύς. Όταν βγήκε το πρόγραμμα των παραθύρων, κάναμε μόνο ένα μικρό training camp. Οι μισοί από εκείνους είναι σήμερα εδώ. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα προκριματικά πρέπει να έχουν ένα μετάλλιο. Το αξίζουν. Αν είχα ένα κοινό μετάλλιο θα το έδινα και σε αυτούς. Ξέραμε ότι πρέπει να παίζουμε στο 5 εναντίον 5, δεν έχουμε τόσο ταλέντο, αθλητικότητα και μάκρος για να παίξουμε στο ένας εναντίον ενός. Ήταν μεγάλο κομμάτι της ταυτότητας μας, το ότι παίζουμε ως ομάδα».

Για την εξέλιξη του Ρίκι Ρούμπιο:
«Ήταν υπέροχος. Λατρεύω όπως παίζει. Νομίζω ότι βρίσκεται στην απόλυτη ισορροπία του ηγέτη στην άμυνα, του σκόρερ και του play-maker, αν είχε ακόμη καλύτερα στοιχεία θα ήταν σίγουρα παίκτης για Hall of Fame. Ήταν ο βασικός παίκτης μου από την αρχή. Πράγματι, έχει εξελιχθεί. Απολάμβανα να συνεργάζομαι μαζί του ακόμα κι όταν έχανε τα σουτ. Δίνει τόσα πολλά στην ομάδα, λατρεύω όταν σκοράρει αλλά ήταν ο… τύπος μου ακόμα κι όταν χαρακτηριζόταν κυρίως ως καλύτερος πασέρ και αμυντικός».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…