Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ποκουσέφσκι:”Ο Μπλατ βλέπει τα πάντα, έκανα την καλύτερη επιλογή”

Ποκουσέφσκι:”Ο Μπλατ βλέπει τα πάντα, έκανα την καλύτερη επιλογή”

pokousevski e1569585578960

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Σερβίας, έδωσε το μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού, Αλεξέι Ποκουσέφσκι, και τόνισε ότι δεδομένων των συνθηκών της εποχής,  η επιλογή του να έρθει στον Ολυμπιακό ήταν η καλύτερη δυνατή.

Παράλληλα, το μεγάλο ταλέντο του σερβικού μπάσκετ αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή ομάδα των ερυθρόλευκων, της οποίας αναμένεται να ηγηθεί, αλλά και τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη με τους οποίους έχει άριστη σχέση.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το πώς κατέληξε στον Ολυμπιακό: “Ο φίλος μου, Λάζαρ Σκέκιτς, είχε πάει στον Ολυμπιακό για δοκιμαστικό, ύστερα με πλησίασαν από την ομάδα. Παρακολούθησαν κάποια βίντεο και τους άρεσα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση να πάω στον Ολυμπιακό. Φυσικά, με βοήθησαν οι γονείς μου σε αυτό, γιατί τότε δεν ήμουν ούτε 14 ετών. Είχα προσφορές από άλλες ομάδες του εξωτερικού, κατά βάση από την Ισπανία. Με είχαν προσεγγίσει επίσης κάποιοι σύλλογοι από το Βελιγράδι. Προτεραιότητα για να πάρω την απόφαση μου, έπαιξαν οι συνθήκες για την εξέλιξή μου, κι ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Ήταν η πιο σωστή και ορθή απόφαση που θα μπορούσα να πάρω, όλοι στην ομάδα έδειξαν αμέσως πόσο πολύ ήθελαν να με αποκτήσουν”.

Για τις συνθήκες που έχει συναντήσει στον Ολυμπιακό: “Οι συνθήκες δουλειάς είναι παρόμοιες με αυτές στη Σερβία, αλλά ο σύλλογος είναι πολύ πιο οργανωμένος στο κομμάτι της διαθεσιμότητας και των απαραίτητων στοιχείων για να δουλέψουν οι παίκτες στο παρκέ, πιο σωστά. Ειδικά στο κομμάτι της άμεσης εμπλοκής των φυσικοθεραπευτών ή των γιατρών, σε περίπτωση ανάγκης, σημαίνουν πολλά. Υπάρχει ατομικό πρόγραμμα σωματικής βελτίωσης, που εκπονείται από την αρχή της χρονιάς, με ιατρικές εξετάσεις, διατροφολόγους, οτιδήποτε απαιτείται. Ο σύλλογος είναι πολύ οργανωμένος ως σύλλογος”.

Για τη δουλειά υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μπλατ: “Είναι κάτι πολύ εύκολο για μένα. Βλέπει και αντιλαμβάνεται τα πάντα, είναι πολύ έμπειρος και αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την προπόνηση για μένα, υπάρχει η δυνατότητα απόλυτης εξέλιξης”.

Για την σχέση του με τους παίκτες της πρώτης ομάδας: “Όλοι στην ομάδα, από τους παίκτες ως τους προπονητές με υποδέχθηκαν με τρομερό τρόπο, ήδη από την πρώτη μέρα. Έχω σπουδαία σχέση με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο Κώστας Παπανικολάου με υποδέχθηκε επίσης με “ζεστό” τρόπο, έχω την άνεση να μιλήσω μαζί τους για θέματα που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το μπάσκετ. Όλοι με υποστηρίζουν πολύ και σε κάθε ευκαιρία. Όλοι είναι πολύ ανοιχτοί και ευθείς μαζί μου”.

Για τον Ολυμπιακό Β’: “Όλοι οι παίκτες βλέπουν τη συγκεκριμένη κατάσταση με τον απαραίτητο επαγγελματισμό, επειδή ο ίδιος ο σύλλογος το βλέπει έτσι. Η προτεραιότητα του Ολυμπιακού Β’ είναι η εξέλιξη των νεαρών παικτών”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με επιστολή προς την ΕΡΤ η ΚΑΕ Ολυμπιακός…