Κεντρική Γ' Εθνική Πήρε Ιορδανόγλου ο Λεύκιππος Ξάνθης

Πήρε Ιορδανόγλου ο Λεύκιππος Ξάνθης

stratos iordanoglou leukippos

Λεύκιππος Ξάνθης συνεχίζει την ενίσχυση του για τη νέα χρονιά και προχώρησε σ΄ακόμη μία μεταγραφική κίνηση. Συγκεκριμένα, η ομάδα ανακοίνωσε κι επίσημα την απόκτηση του Στράτου Ιορδάνογλου, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στον ΓΑΣ Κομοτηνής.

Αναλυτικά:

“Ο Α.Ο. Λεύκιππος Ξάνθης, ανακοινώνει στο φίλαθλο κοινό την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Στράτου Ιορδάνογλου (22 ετών, ύψος 1,87, θέση “1”).

O Στράτος τα έτη 2009-11 ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην ομάδα της Προοδευτικής και στη συνέχεια μεταπήδησε στον Ίκαρο Καλλιθέας. Με τον Ίκαρο Καλλιθέας κατέκτησε την 3η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων (2012-13), όπου και αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας στο 40ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και την 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2015, ενώ συγχρόνως αγωνιζόταν στον Νότιο όμιλο της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας με την αντρική ομάδα. Αναδείχθηκε επίσης δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας-Κύπρου με τις σχολές Λαμπίρη με συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λιμόζ της Γαλλίας (2013-14, 2014-15). Την περίοδο 2016-17 αγωνίστηκε με τα χρώματα της ΧΑΝΘ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας. Ακολούθως, μεταγράφηκε στην Ασπίδα Ξάνθης για να βοηθήσει την ομάδα στο Πρωτάθλημα της Β εθνικής, αλλά ένας τραυματισμός τον κράτησε εκτός γηπέδων όλη την χρονιά. Την περασμένη περίοδο επανήλθε στην ενεργό δράση και στον ΓΑΣ Κομοτηνής, όπου συνέβαλε τα μέγιστα στην θριαμβευτική άνοδο της ομάδας του στην Β’ Εθνική Κατηγορία.

Ο Στράτος, ως ταλαντούχος play maker θα αποτελέσει έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της ομάδας μας, καθώς από τα χέρια του θα εκκινεί η σωστή οργάνωση του παιχνιδιού με αποτέλεσμα τη σωστή τροφοδότηση των συμπαικτών του, την επιλογή του συστήματος του παιχνιδιού και το στήσιμο της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο. Η μέχρι σήμερα πορεία του έχει δείξει ότι έχει καλή γνώση του αθλήματος και τα απαραίτητα προσόντα, ώστε να αποτελέσει έναν «προπονητή εντός γηπέδου» για τον Λεύκιππο.

Στράτο, με χαρά σε υποδεχόμαστε στην οικογένειά μας και σου ευχόμαστε υγεία και ευόδωση όλων των στόχων σου!”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Πορφύρας: Δεν συνεχίζει ο Μάντζαρης (pic)

Χώρισαν οι δρόμοι Πορφύρα και Μάντζαρη Με νέο προπονητή θα πορευτεί τη νέα σεζόν στο πρωτά…