Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Πεδουλάκης:”Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει προβλήματα”

Πεδουλάκης:”Το ελληνικό μπάσκετ θα έχει προβλήματα”

argyris pedoulakis

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Αργύρης Πεδουλάκης όταν πήρε τον λόγο στην εκδήλωση του ΕΣΑΚΕ, εκφράζοντας την άποψη του για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο θεωρεί ότι θα έχει προβλήματα τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την δήλωση του Νικ Καλάθη που είπε ότι σκέφτεται να σταματήσει από την εθνική, κάτω από το βάρος των πάρα πολλών παιχνιδιών, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τον διάδοχο του.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ο Παναθηναϊκός πάει για πρωτάθλημα, αυτός είναι ο σκοπός.
Όπως παίζεται η Ευρωλίγκα, υπάρχουν κομμάτια που πρέπει να προπονήσουμε, τουλάχιστον τα πρώτα μας ημίχρονα. Θα έχουμε δυο παιχνίδια τη βδομάδα, να χρησιμοποιήσουμε τα ματς του πρωταθλήματος προπονητικά.

Έπρεπε να γίνει αυτό που είπε ο πρόεδρος πριν, για αυτό  είμαστε εμείς εδω, οι παίκτες, οι προπονητές το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες, η παραγωγή, το ελληνικό μπάσκετ θα έχει πρόβλημα τα επόμενα 5-10 χρόνια.

Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση, να είναι το σύγχρονο σχολείο το ελληνικό πρωτάθλημα.

Υπάρχουν σύγχρονοι εχθροί.

Έχουμε υψηλού βαθμού προπονητές, υπάρχει τεράστιο κενό παραγωγής, σκέφτομαι αυτό που είπε ο Νικ ότι θα σταματήσει από την Εθνική του χρόνου.

Θα μπορεί αυτός που πιέζεται όλη τη χρονιά να παίζει στην Εθνική;

Είπα πέρυσι ότι ήταν η σημαντική πορεία του Προμηθέα και του Περιστερίου, αλλά εσείς προτάξατε ότι πήγε στον τελικό. Θα έπρεπε να προβάλλετε το αθλητικό κέντρο του Προμηθέα.

Πήγε στον τελικό γιατί δεν κατέβηκε ο Ολυμπιακός.

Τα πιο σημαντικά συγχαρητήρια είναι για αυτό που δίνει στα νέα παιδιά.

Ο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ προσπαθούν να κρατήσουν το ελληνικό μπάσκετ σε ευρωπαϊκό επίπεδο υψηλά. Στόχος μας να είμαστε στα playoffs. 

Στις αρχές του 2000 οι ξένοι βοήθησαν πολύ το μπάσκετ μας. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία, όποτε ο ελληνισμός μπήκε σε εσωστρέφεια καταστράφηκε. Όταν ήρθαν ξένοι έγινε πολύ καλύτερο. Η γενιά του 87′ ήταν κακομαθημένη. Η επόμενη γενιά έκανε μεγαλύτερα πράγματα και ήταν πολύ πιο επαγγελματίες. Το ξένο δεν είναι κάτι απόμακρο. Μόνο στην Ελλάδα αυτή η λέξη έχει θετική σημασία.

Πολύ μεγάλο λάθος από άγνοια, πήγαν σε μικρές ομάδες πολλοί νεαροί. Ο νέος παίκτης πρέπει να κάνει τη διαδρομή του. Που θα πάρει ευκαιρίες, που μπορεί να κάνει προπόνηση, σε μια ομάδα Euroleague δεν μπορεί να δουλέψει σε ατομικό επίπεδο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Κορυφαίες επιδόσεις και στις τρεις κατηγορίες των σουτ

Σπουδαίο ρεκόρ επιδόσεων για τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε μέσα από το…