Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Παπαπέτρου:”Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικάνοι”

Παπαπέτρου:”Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικάνοι”

papapetrou

Στις αλλαγές στην φιλοσοφία της εθνικής στον τρόπο που αξιοποίησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο συγκριτικά με το παιχνίδι με την Βραζιλία αναφέρθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ μετά την λήξη του αγώνα με την Νέα Ζηλανδία.

Παράλληλα, αναφορικά με την συνέχεια, όπου η εθνική μας θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ με την νίκη να είναι μονόδρομος, τόνισε ότι καμία ομάδα δεν είναι άτρωτη, επισημαίνοντας ότι αν οι διεθνείς κάνουν ένα καλό παιχνίδι τότε μπορούν να πάρουν την νίκη.

«Ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο. Και να κερδίζαμε την Βραζιλία πάλι θα ήταν δίχως αύριο. Η Νέα Ζηλανδία είναι αξιόμαχη ομάδα, όλοι σουτάρουν και έχει επικίνδυνο στυλ παιχνιδιού. Είχαμε πίεση και βάρος στην πλάτη μας. Καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα και αυτό θέλαμε από την αρχή.

Στον αθλητισμό υπάρχουν μεγάλες χαρές και μεγάλες λύπες. Ήταν δύσκολο το βράδυ μετά τη Βραζιλία, όμως αναλύσαμε τα πάντα. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε σε αυτό. Μας πόνεσε η ήττα, όμως δουλέψαμε και συνεχίσαμε. Πήραμε τη νίκη και αυτό είναι που κρατάμε.

Αλλάξαμε το focus στο παιχνίδι, σε σχέση με την Βραζιλία. Ο Γιάννης είναι κεντρικός στόχος και όλοι παίξαμε μακριά από τον Γιάννη και πήραμε ότι μας έδωσε. Ανοίξαμε το γήπεδο και του δώσαμε περισσότερο χώρο. Όλες οι άμυνες κλείνουν πάνω του. Στην άμυνα παίξαμε πιο ευέλικτα. Όποιος μπήκε έδωσε τα πάντα. Πήραμε την πρόκριση και πάμε παρακάτω.

Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά στην άμυνα. Σουτάρουν όλοι οι παίκτες και είναι δύσκολο αυτό. Το σημαντικότερο είναι η πρόκριση. 

Κοιτάμε τώρα μόνο τον αγώνα με τις ΗΠΑ. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς. Όλοι οι παίκτες είναι NBAers και είναι φαβορί από την αρχή του τουρνουά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε. Η συνέχεια είναι πιο σημαντική και πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι.

Κανείς δεν είναι άτρωτος. Όλοι έχουν αδύνατα σημεία. Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση. Επικεντρωνόμαστε στις ΗΠΑ για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να έχουμε την τύχη στα χέρια μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…