Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Νιγηρία – Αργεντινή 81-94

Νιγηρία – Αργεντινή 81-94

luis scola argentini nigiria

Αγχωτική νίκη πήρε η Αργεντινή στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Οι Αργεντινοί, αν και προηγήθηκαν με 12 πόντους, βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά μ΄ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο πήραν τη νίκη κόντρα στη Νιγηρία με 94-81. Η ομάδα του Ερνάντεθ μόλις άρχισε να βάζει τα τρίποντα κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ και να πάρει τελικά τη δεύτερη της νίκη.

Η Αργεντινή ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 8-2 ύστερα από καλάθι του Καμπάτσο. Η Νιγηρία ξύπνησε στη συνέχεια και δεν άφησε τους Αργεντινούς να ξεφύγουν στο σκορ (11-15). Όχι για πολύ όμως, καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί στο φινάλε της πρώτης περιόδου και ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 10 (17-28).

Οι Αργεντινοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο (19-30), αλλά η Νιγηρία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με ένα εκπληκτικός σερί 17-2 όχι μόνο πλησίασε, αλλά ανέτρεψε και την εις βάρος της διαφορά (36-32). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 43-43.

Η ίδια εικόνα παρέμεινε μέχρι και τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου. Σ΄εκείνο το σημείο όμως η Αργεντινή άρχισε να βομβαρδίζει έξω από τη γραμμή του τριπόντου και προηγήθηκε με 72-61. Η Νιγηρία στην τελευταία περίοδο προσπάθησε να κάνει ξανά την αντεπίθεση της, αλλά έπεφτε πάνω στο τοίχος Σκόλα, που έδινε πολύτιμες λύσεις σε άμυνα και επίθεση (66-76).

Η Αργεντινή άντεξε στην πίεση και τελικά πήρε τη νίκη με 94-81. Μ΄αυτήν τη νίκη έκανε το 2/2 και κόντρα στη Ρωσία θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 17-28, 43-43, 61-72, 81-94

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Elite league: Τα αποτελέσματα των Play off/ Play out

Στο Final Four της Elite League πέρασε ο Ερμής Σχηματαρίου. Ο Ερμής Σχηματαρίου επικράτησε…