Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Μουντομπάσκετ 2019: Ματσάρες με φόντο την τετράδα!

Μουντομπάσκετ 2019: Ματσάρες με φόντο την τετράδα!

usa brazil

Ολοκληρώνεται το… παζλ των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με το κλείσιμο της «αυλαίας» της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης (11/9). Τα ζευγάρια που απομένουν, ΗΠΑ-Γαλλία (11/9, 14:00) και Αυστραλία-Τσεχία (11/9, 16:00), διεκδικούν τα τελευταία δύο «εισιτήρια» για την τετράδα, εκεί όπου περιμένουν Αργεντινή και Ισπανία.

Στην Ντονγκουάν, η “Team USA” θα αντιμετωπίσει τη -«χάλκινη» στο Παγκόσμιο του 2014- Γαλλία, με μοναδικό στόχο τη συνέχεια των ΗΠΑ στη διοργάνωση και τη διεκδίκηση του τρίτου διαδοχικού χρυσού μεταλλίου και 6ου στο σύνολο. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς έχει την προϊστορία με το μέρος της, καθώς σε τρεις συναντήσεις με τους «τρικολόρ» μετρά ισάριθμες νίκες (Παγκόσμιο 1950: 48-33, Παγκόσμιο 1954: 70-49, Παγκόσμιο 1963: 81-61), ενώ, στο αγωνιστικό κομμάτι, ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να έχει πάλι στη διάθεσή του τον Τζέισον Τέιτουμ. Ο φόργουορντ των Μπόστον Σέλτικς «έβγαλε» την προπόνηση της Δευτέρας (9/9), για πρώτη φορά από τον τραυματισμό του στον αριστερό αστράγαλο, τον οποίο υπέστη στη νίκη της “Team USA” επί της Τουρκίας στην παράταση, στην Α΄ φάση του Παγκοσμίου Κύπελλου της Κίνας, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά από αποχή τριών αγώνων (δεν έπαιξε στις αναμετρήσεις των ΗΠΑ με Ιαπωνία, Ελλάδα και Βραζιλία). Η θριαμβεύτρια του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Αργεντινή.

Στη Σανγκάη, η Αυστραλία θα κοντραριστεί με την -ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης- Τσεχία, η οποία, στην «παρθενική» συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο, έχει κάνει τους πάντες να… παραμιλούν με την οργάνωση και τη διάρκεια στο παιχνίδι της. Τα «καγκουρό», πάντως, μόνο ευκαταφρόνητος αντίπαλος δεν είναι, βρίσκονται μεταξύ των φαβορί για μετάλλιο, ενώ κίνητρό τους είναι η πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η νικήτρια του ζευγαριού θα βρει στην τετράδα την Ισπανία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…