Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Μεγάλη έκπληξη! Πέταξε εκτός την Τουρκία η Τσεχία

Μεγάλη έκπληξη! Πέταξε εκτός την Τουρκία η Τσεχία

satoranski tsexia tourkia

Η Τσεχία έκανε την έκπληξη της πρώτης φάσης μέχρι στιγμής, καθώς νίκησε την Τουρκία με 91-76 και τους πέταξε εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Τουρκία ήταν το φαβορί, ειδικά μετά την εμφάνιση κόντρα στις ΗΠΑ, αλλά η Τσεχία με εξαιρετική εμφάνιση “σόκαρε” τους Τούρκους και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της μεγάλης διοργάνωσης.

Η Τουρκία μπήκε δυνατά στο ματς και γρήγορα κατάφερε να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων (9-4). Η Τσεχία, όμως, απάντησε και με επί μέρους σκορ 7-2 και τρίποντο του Χρουμπάν έφερε το παιχνίδι στα ίσια (11-11). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και κατάφεραν να χτίσουν μία μικρή διαφορά, με την οποία ολοκλήρωσαν το πρώτο δεκάλεπτο (16-22).

Η ομάδα του Σαρίτσα δεν τα παράταση και με επί μέρους σκορ 11-4 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ (27-26). Οι Τούρκοι, όμως, κόλλησαν ξανά επιθετικά και δέχτηκαν σερί 8-0 και οι Τσέχοι ξέφυγαν ξανά στο σκορ (27-34). Η Τσεχία είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς, προηγήθηκε και με διψήφια διαφορά και τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 35-43 υπέρ της Τσεχίας.

Τουρκία μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με ένα μεγάλο σερί 8-0 ισοφάρισε σε 43-43 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στη συνέχεια το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (53-56). Η Τσεχία, όμως, ήταν αποφασισμένη και ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 11 (53-64) και η τρίτη περίοδος έκλεισε στο +6 για τους Τσέχους (60-66).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα. Η Τουρκία βρήκε λύσεις έξω από την γραμμή του τριπόντου, αλλά κάθε φορά που έβαζε τρίποντο η Τσεχία είχε απάντηση και κράταγε σταθερά μία διαφορά πάνω από τους πέντε πόντους (66-72). Η Τσεχία συνέχισε να έχει τον έλεγχο και κατάφερε να προηγηθεί ξανά με διψήφια διαφορά (70-80).

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Η Τσεχία ήταν εξαιρετική, έλεγξε το ματς και πήρε τη μεγάλη νίκη με 91-76 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-22, 35-43, 60-66, 76-91

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…