Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Μεγάλες αλλαγές στη Basket League! Ο απευθείας υποβιβασμός και οι άλλες κινήσεις

Μεγάλες αλλαγές στη Basket League! Ο απευθείας υποβιβασμός και οι άλλες κινήσεις

Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος, ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανακοίνωσε αλλαγές στη Basket League.

Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι από τη φετινή σεζόν οποία ομάδα δεν κατεβαίνει σε αγώνα θα υποβιβάζεται απευθείας στην Α2.

Οι αλλαγές:

Από εδώ και στο εξής όποια ομάδα δεν αγωνίζεται με υπαιτιότητα της σε αγώνα Πρωταθλήματος, είτε της κανονικής περιόδου, είτε των πλέι οφ, υποβιβάζεται απ’ ευθείας στην Α2.

* Αυστηροποιήθηκαν οι ποινές του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για ενέργειες που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

* Αυξήθηκε το κατώτατο όριο του ισοσκελισμένου προΰπολογισμού των ΚΑΕ από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 για τις ομάδες που ανέρχονται από την Α2 και στις 800.000 για όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προΰποθέσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος.

* Προκειμένου να αποκτήσει το Πρωταθλήμα ακόμη πιο «γαλανόλευκο χρώμα», αυξήθηκε το δικαίωμα μεταγραφών Ελλήνων παικτών κατά την διάρκειας της αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι την προηγούμενη σεζόν κάθε ΚΑΕ μπορούσε να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή έως το τέλος του πρώτου γυρού. Στο νέο Πρωτάθλημα κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον δικαίωμα να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή και στον δεύτερο γύρο.

* Συγκροτήθηκε επιτροπή από στελέχη του ΕΣΑΚΕ που θα προβαίνει σε τριμηναίο έλεγχο των δικαιολογητικών της ορθής οικονομικής λειτουργίας την ΚΑΕ και θα ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Σκοπός της λειτουργίας της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα.

* Προχωράμε, επίσης, στην αναβάθμιση του site του ΕΣΑΚΕ και της επικοινωνίας μέσω των Social Media με στόχο την καλύτερη προβολή και ανάδειξη της Basket League, την προσέγγιση των πιο νέων σε ηλικία και την διεύρυνση του κοινού του Πρωταθλήματος.;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ο Παναθηναϊκός, ο Μήτογλου κι ο Ομπράντοβιτς

Υπάρχει ένα αξίωμα, το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε: Καμία μεταγραφή δεν έχει…