Κεντρική Διεθνή Γκιστ: «Το ΟΑΚΑ είναι ένα τρελό γήπεδο, αλλά αυτή η Stark Arena…»

Γκιστ: «Το ΟΑΚΑ είναι ένα τρελό γήπεδο, αλλά αυτή η Stark Arena…»

gist 1

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο πλαίσιο της media day του Ερυθρού Αστέρα κι αναφέρθηκε στους οπαδούς στη Σερβία και την Ελλάδα

Για την απόφασή του να παίξει στον Ερυθρό Αστέρα κι ενώ είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην Παρτιζάν είπε:

«Αισθάνομαι καλά που γύρισα στο Βελιγράδι. Δεν ήμουν σίγουρος πώς θα αντιδράσει ο κόσμος για να είμαι ειλικρινής, κυρίως γιατί στο παρελθόν έπαιξα για την Παρτιζάν. Η ομάδα όμως με υποδέχθηκε πολύ όμορφα, με μια αγκαλιά. Το ίδιο κι οι φίλαθλοι. Είναι ωραίο το συναίσθημα του να βρίσκομαι εδώ. Δεν είναι το πρώτο ντέρμπι που θα παίξω. Ξέρω ότι πιθανότατα θα με αποδοκιμάσουν και θα φωνάξουν με κάθε πιθανό τρόπο, αλλά στο φινάλε, μου αρέσει αυτή η ατμόσφαιρα. Έχω παίξει σε ένα κάρο ντέρμπι στο παρελθόν, σε γήπεδα με εχθρικούς οπαδούς, οπότε είμαι έτοιμος για αυτό».

Για το γήπεδο των 22000 θέσεων που έχει ως έδρα στην Ευρωλίγκα η νέα του ομάδα επισήμανε:

«Είμαστε στη μεγάλη σάλα του Βελιγραδίου. Έχω έρθει ως αντίπαλος εδώ, έπαιξα αρκετά παιχνίδια. Είναι δύσκολο να το περιγράψεις με λόγια. ήμουν στον Παναθηναϊκό, το ΟΑΚΑ είναι ένα τρελό γήπεδο, αλλά αυτή η Stark Arena είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό».

Σχετικά με τους οπαδούς στη Σερβία και την Ελλάδα τόνισε:

«Το συναίσθημα είναι πάνω – κάτω το ίδιο. Στην Αθήνα, είναι πολύ παθιασμένοι με τις ομάδες τους, όπως ακριβώς γίνεται στο Βελιγράδι. Η μόνη διαφορά που υπάρχει στις δύο πόλεις είναι ότι η Αθήνα είναι μεγαλύτερη κι έχει περισσότερους κατοίκους, αλλά η βάση των οπαδών είναι εξίσου δυναμική. Στα γήπεδα πάντα επικρατεί πολλή φασαρία, ο θόρυβος είναι έντονος. Βλέπεις σε video τους οπαδούς των ομάδων, τι κάνουν στα γήπεδα. Είναι κάτι μοναδικό. Η Stark Arena χωράει 22.000 άτομα, το ΟΑΚΑ έχει 17.000 θέσεις. Είναι κάτι εντυπωσιακό, είμαι χαρούμενος που θα παίξω μπροστά σε όλο αυτό τον κόσμο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…