Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Φλεβαράκης: “Θέλουμε βελτίωση σε άμυνα και επίθεση”

Φλεβαράκης: “Θέλουμε βελτίωση σε άμυνα και επίθεση”

Φλεβαράκης

Ικανοποιημένος με τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του κάνοντας την ανατροπή από το μείον 11 στο παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν ο Κώστας Φλεβαράκης στην συνέντευξη τύπου του αγώνα.

Κατά τα άλλα ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ θέλει βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, δηλαδή και σε άμυνα και σε επίθεση, ελπίζοντας ότι θα προλάβει να κερδίσει τον χρόνο και να έχει έτοιμη την ομάδα μέχρι την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Εμείς θέλαμε να δούμε συγκεκριμένα πράγματα, το τελευταίο που μας ενδιέφερε ήταν το αποτέλεσμα. Η νίκη όμως είναι πάντα νίκη και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα πιο έτοιμη που παίζει ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, κάτι που φαίνεται από τα πολλά τρίποντα. Κάποιες φορές αυτό το στιλ με τα γρήγορα τρίποντα, είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει να αλλάξει την άμυνά μας. Στο πρώτο ημίχρονο σούταραν με 60% στα δίποντα, όμως στο δεύτερο έβαλαν μόνο τρία σουτ. Ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας είναι να παλεύει σε κάθε φάση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Το έχουν καταλάβει τα παιδιά και το έχουν δείξει.

Ήταν το 4ο παιχνίδι μας και είμαστε σε ψηλά σκορ. Τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα έχουμε περιθώρια. Στην επίθεση το διάβασμα και στην άμυνα το να ελέγξουμε την άμυνα στην μπάλα, γιατί κάνουμε λάθη σε εύκολες καταστάσεις και μπαίνουμε σε θέση ανισορροπίας. Είναι θέμα δουλειάς όμως και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Μπορούμε όμως να βελτιωθούμε και στις δύο πλευρές. Κάποια παιδιά έχουν συνηθίζει να παίζουν με το ένστικτο και προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία με το διάβασμα του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε και κρατάμε τον χαρακτήρα αλλά και το ότι είδαμε τον Μαργαρίτη στην ομάδα. Θέλουμε να είμαστε υγιείς και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε”.

Για τον βαθμό ετοιμότητας μέχρι την πρεμιέρα: “Κάθε μέρα λειτουργεί υπέρ μας. Έχουμε το ταξίδι στη Βουλγαρία αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Θεωρώ ότι θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι είμαστε στο καλύτερο σημείο που μπορούμε, αφού είμαστε ομάδα 15 ημερών. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι σε αυτήν την περίοδο”.

Για το ένστικτο και το διάβασμα του παιχνιδιού: “Χρειάζεται χρόνο. Όταν τα παιδιά αισθανθούν καλύτερα σωματικά αλλά χρειάζονται χρόνο γιατί έχουν έρθει σε ομάδα με διαφορετικές απαιτήσεις, όπου θα πρέπει να πάρουν γρήγορα, σωστές αποφάσεις. Αυτό θέλει χρόνο όμως δειχνουν τη διάθεση να το κάνουν και έχουν πειστεί ότι αυτό θα μας βοηθήσει. Για να είμαστε ειλικρινείς πιο νευραλγική θέση είναι το “1” αλλά και το “4” τώρα με την είσοδο του Μαργαρίτη. Αυτές οι δύο θέσεις πρέπει να διαβάζουν πρωτίστως σωστά το παιχνίδι. Είναι βασικό το θέμα της οργάνωσης από τον Λιούις όπως και η εκτέλεση όμως. Είναι σε διαδικασία εξέλιξης για να βρούμε πως χωρίς να χάσουν κάποια παιδιά την αποτελεσματικότητα που προκύπτει από το ένστικτο, να βρει και το σωστό διάβασμα. Θέλει να βελτιωθεί οπότε είναι θετικός σε αυτή τη διαδικασία”.

Για την πορεία των εισιτηρίων διαρκείας: “Ο κόσμος συναισθάνεται τη δυσκολό και την προσπάθεια που κάνει να δημιουργήσει κάτι ανταγωνιστικό. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να είμαστε εδώ. Ο κόσμος θα είναι το σημαντικότερο όπλο μας και ελπίζω να είναι στο γήπεδο, γιατί τα παιδιά δεν τον έχουν δει ακόμη. Ξέρουν για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και πιστεύουμε ότι θα τον δούμε σύντομα. Τον κόσμο όμως τον αναγκάζεις εσύ να έρθει. Η προδιάθεση είναι θετική αλλά επειδή την έχω ζήσει και με κόσμο και χωρίς κόσμο, αυτός είναι ο πρώτος στόχος. Να τον φέρουμε να δεν την προσπάθεια των παιδιών που το χρειάζεται όπως νομίζω το χρειάζεται μετά από χρόνια και ο κόσμος του ΠΑΟΚ”.

Για τον Σμιθ: “Είναι σκόρερ αλλά παίρνει πολλές φορές και τον ρόλο του άσου. Θέλω να διαβάσει καλύτερα κι αυτός το παιχνίδι αλλά αυτό κυρίως ισχύει για τον Λιούις. Εχουμε τη λογική του Τσόχλα οπότε από τους υπόλοιπους μπορούμε να πάρουμε και το ένστικτο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…