Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Φλεβαράκης:”Να γίνουμε μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει τίποτα”

Φλεβαράκης:”Να γίνουμε μια ομάδα που δεν καταλαβαίνει τίποτα”

Εφ όλης της ύλης μίλησε ο Κώστας Φλεβαράκης ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Ο τεχνικός του δικεφάλου του βορρά, αναφέρθηκε στην πρεμιέρα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αξιοποιηθούν τα πρώτα παιχνίδια σαν προετοιμασία.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για την πρεμιέρα με τον Άρη και την φετινή basket league:
«Καλή χρόνια σε όλους. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι σε πρώτη φάση να έχουμε μία όσο το δυνατόν καλύτερη σεζόν, χωρίς, φυσικά, να υποτιμάει ποτέ κανείς, οποιοδήποτε παιχνίδι πρωταθλήματος, ειδικά όταν στο ξεκίνημα πρέπει να παίξεις με τον Άρη. Όπως γνωρίζετε, αυτά τα παιχνίδια σε πάρα πολλές εκφάνσεις τους, με πολύ διαφορετικά πράγματα να διακυβεύονται από τέτοιες αναμετρήσεις, στο ξεκίνημα ενός πρωταθλήματος, με τις ομάδες σε χαμηλό βαθμό ετοιμότητας, δε μπορείς να πεις πολλά ή να προβλέψεις. Για τον Άρη δεν έχουμε καμία εικόνα, ο Άρης έχει δική μας. Έχουν δει αρκετά δικά μας παιχνίδια, θα ζητούσα χθες στην παρουσίαση του πρωταθλήματος, τον κόουτς του Άρη, να μας δώσει και κάποιο δικό τους, αλλά δεν ήθελα να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Νομίζω ότι είναι σημαντικό, να δείξουμε αυτήν τη προσπάθεια που έχουμε κάνει και σε ομαδική δουλειά και σε ένα δυνατό τεστ χαρακτήρα. Στο μπασκετικό κομμάτι, ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι υψηλός. Όταν παίζεις σε μια τέτοια έδρα, γεμάτη αντίπαλους φιλάθλους, σίγουρα και για τα δικά μας τα παιδιά, είναι τεστ σε ατομικό και ομαδικό χαρακτήρα. Σαφώς θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, θέλουμε να μπούμε με τη νοοτροπία που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε, οτι δηλαδή σε κάθε παιχνίδι, όπου κι αν παίζεται αυτό θα προσπαθούμε να παίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νίκη. Αυτό θα είναι το σκεπτικό και στο συγκεκριμένο παιχνίδι».

Για τι περιμένει να δει από τον ΠΑΟΚ: 
«Πριν από λίγες μέρες, ο δικός μου στόχος είναι να αισθάνεσαι ότι κάθε μέρα έκανες το καλύτερο που μπορούσες μέχρι εκείνη τη μέρα. Αυτό το έχει κάνει η ομάδα, δεν έχω αμφιβολία. Ξέρουμε ότι ο χρόνος ήταν λίγος και με πολύ ιδιαίτερη προετοιμασία, με την έννοια ότι κάποια παιδιά δεν είναι ούτε στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης, ούτε στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας από την άποψη του διαβάσματος του παιχνιδιού. Θέλουμε να παίξουμε σαν μια ομάδα, που δεν καταλαβαίνει τίποτα, όπου κι αν παίζει. Αυτό θέλουμε να δείξουν τα παιδιά, το χαρακτήρα που είπα, σε μια δύσκολη έδρα, σε γεμάτο γήπεδο, που δεν έχουμε δει πως παίζουν σε τέτοια κατάσταση. Εγώ, όμως, είμαι αισιόδοξος, έχουμε κάνει αρκετά καλή δουλειά και νομίζω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι σε πολύ καλό βαθμό».

Για το αν τα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχουν χαρακτήρα προετοιμασίας πριν ξεκινήσει η Ευρώπη με τους συνεχόμενους αγώνες:
«Σαφώς και δε μπορεί να γίνει αλλιώς από τη μία, αλλά από την άλλη έχει τα θετικά και τα αρνητικά του αυτό. Τα θετικά είναι το αποτέλεσμα και το αρνητικό, έχει να κάνει με αυτά που περιμένεις σαν εικόνα, γιατί τη δουλειά σε μία προετοιμασία, την κάνεις για τη διάρκεια του πρωταθλήματος και όχι για εκείνη τη στιγμή. Προσπαθούμε να βρούμε την ισορροπία, όσο δύσκολη και να είναι, ανάμεσα στο επίπεδο φυσικής κατάστασης και σε αυτό της τακτικής δουλειάς, του διαβάσματος του παιχνιδιού και διαβάσματος, από όλους, με τον ίδιο τρόπο, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η εικόνα των παιδιών μέχρι σήμερα, μου δίνει την αισιοδοξία, ότι κάθε μέρα που περνάει, θα είμαστε και καλύτεροι».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:
«Για την οικονομική κατάσταση, νομίζω όλοι ξέρουν. Εμείς προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Δε νομίζω ότι είναι πολλές οι ομάδες που έχουν οικονομικά ζητήματα. Οι περισσότερες βάζουν τον πήχη παραπάνω. Εμείς κοιτάμε τη δική μας δουλειά. Ο χρόνος είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα, στην ουσία με την ομάδα, συμφωνήσαμε στις 20 Αυγούστου. Τότε έγινε το πρώτο βήμα, είμαστε ένα μήνα και κάτι μετά από αυτό και έχουμε προχωρήσει με γρήγορα βήματα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά πάντα υπάρχει μια προεργασία από εμένα και σε άσχετους χρόνους και εκτός δουλειάς, παρακολουθώ τι γίνεται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ξέρω παιδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς. Είμαι ευχαριστημένος, η δουλειά με τα παιδιά είναι πολύ καλή. Ο προπονητής, θέλει πάντα μεγαλύτερο μπάτζετ που αν το είχαμε, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Στο τέλος, αυτό καθορίζει τους στόχους. Εμείς με τα δεδομένα μας, προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και τα παιδιά σε αυτό που ζητάμε, ανταποκρίνονται πολύ καλά».

Για τo που θα κριθεί το παιχνίδι με τον Άρη:
«Δε μπορώ να θεωρήσω, σε ένα παιχνίδι μπάσκετ, πόσο μάλλον σε ένα ντέρμπι, ότι κάποια ομάδα δεν το θέλει πολύ. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες το θέλουν. Πλεονέκτημα υπάρχει πάντα στην ομάδα που έχει την έδρα και τον κόσμο μαζί μας. Εμείς θέλουμε να διαθέτουμε χαρακτήρα, γιατί θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη, ενώ δεν είμαστε έτοιμοι, απέναντι σε μια ομάδα που ούτε αυτή, είναι έτοιμη. Απλά, έχει τον κόσμο στο γήπεδο. Θεωρώ ότι θα κριθεί στη συγκέντρωση, από το βαθμό αφομοίωσης, από το πως θα αντιδράσει η κάθε ομάδα, στα δύσκολα κομμάτια που θα εμφανιστούν στο παιχνίδι. Η ομάδα που θα χειριστεί καλύτερα τα πάνω της και ακόμα καλύτερα τα κάτω της, την ώρα του αγώνα, αυτή θα έχει και το πλεονέκτημα».

Για το αν περιμένει καλύτερο θέαμα στο ντέρμπι με τον Άρη:
«Βλέποντας σαν τρίτος τα τελευταία χρόνια, αυτά τα παιχνίδια, η εικόνα ήταν αυτή. Αυτήν τη στιγμή, η κατάσταση των δύο ομάδων, θεωρητικά προδιαθέτει για το χειρότερο. Από εκεί και πέρα, εμείς προσπαθούμε να είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να τρέξει όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχουμε και παιδιά, που θέλουν και μπορούν να το υποστηρίξουν. Σαφέστατα, σε παιχνίδια ειδικά σαν αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις και πότε θα «φρενάρεις» το ρυθμό. Στη λογική τη δική μας, είναι μια ομάδα που θα πάει πιο πολύ σε αυτό που θεωρούμε σύγχρονο μπάσκετ. Δηλαδή σε περισσότερες κατοχές, που συνήθως ανεβάζουν το σκορ. Όταν ανεβαίνει το σκορ, αυτομάτως κάποιος μπορεί να θεωρήσει ότι είναι μια προβληματική άμυνα. Αυτή, είναι μια συζήτηση πολύ γενική… Θέλουμε δουλειά και στις δύο πλευρές, αλλά δε μπορώ να πω ότι με βάση τα δεδομένα που έχουμε, κάποια ασφαλή πρόβλεψη για το πως θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες. Και το λέω, ειδικά, για τον αντίπαλο που δεν έχουμε καμία εικόνα, παρά μόνο το ατομικό κομμάτι των παικτών από την προηγούμενη καριέρα τους, αλλά και από τον κόουτς, που ξέρουμε λίγο-πολύ τι θέλει και τι δε θέλει μέσα στη μπασκετική τους φιλοσοφία».

Για τις συζητήσεις με τους νέους παίκτες, για την πρεμιέρα:
«Πάντα μπαίνει μια ιδιαίτερη λογική σε αυτά τα παιχνίδια. Προσπαθείς να βάλεις τους νεοφερμένους σε μια διαδικασίας σκέψης, όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες που έχουν αναμετρήσεις τέτοιες. Αυτό πρέπει να γίνει με ένα μέτρο, για να μην παραβλέψεις την εξέλιξη που ήδη βρίσκονται και συγχρόνως, να μην τους φορτώσεις με περισσότερο άγχος. Προσπαθούμε να το κάνουμε, αλλά με γνώμονα ότι ξέρουμε τι μπορούν να κάνουν και χωρίς να θέλουμε να τους πιέσουμε με άγχος που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στη μεγάλη προσπάθεια  που κάνουμε αυτήν τη στιγμή».

Για την παρουσία των Ελλήνων στο ρόστερ και τη σημασία που έχει:
«Πέρα από το συγκεκριμένο παιχνίδι, έχουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Εμένα που μου αρέσει η επικοινωνία με τους παίκτες μου και ειδικά με έμπειρα παιδιά, μπορώ να πω ότι βασίζομαι πάρα πολύ και στην προσπάθεια των Ελλήνων παιδιών. Μην ξεχνάμε ότι αυτοί έχουν εικόνες από το πρωτάθλημα, έχουν έξι ξένα παιδιά, που μόλις δύο έχουν ξαναπαίξει στην Ελλάδα, ο Ουίγκινς και ο Λιούις. Είναι πολύ διαφορετικά τα παιχνίδια όμως τώρα. Είναι σημαντικός ο ρόλος των Ελλήνων, όχι μόνο τώρα, αλλά όλη τη σεζόν, σε μια καινούργια ομάδα, που έχει αλλάξει και προπονητή, κάτι που επίσης μετράει, να βοηθήσουν όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και γενικά στην επίτευξη μιας καλύτερης ισορροπίας και χημείας εντός κι εκτός γηπέδου»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε τον Γιάνκοβιτς

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι και επίσημα ο Βλάντο Γιάνκοβιτς για την επόμενη σεζόν, με την «ασπρ…