Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Επιβλητική η πρώτη μας εμφάνιση

Επιβλητική η πρώτη μας εμφάνιση

antetokounbo mavrovounio

keramidas smallΕμείς οι προπονητές αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια και θέλουμε να κατεβάζουμε τους τόνους όταν πρόκειται για πανηγυρισμούς, όμως είναι αλήθεια πως η πρεμιέρα της Εθνικής ήταν ονειρική. Το προπονητικό team κι οι παίκτες τα έκαναν όλα σωστά κι αυτό οφείλει καθένας να το αναδείξει και να χειροκροτήσει όχι το αποτέλεσμα, αλλά τον βαθμό συγκέντρωσής τους.

Η εμφάνιση της Εθνικής ήταν με μια λέξη «επιβλητική». Και το σημαντικότερο είναι πως η «επίσημη αγαπημένη» έπαιξε το ίδιο καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ, ξεκινώντας από την άμυνα. Οι διεθνείς πίεσαν την μπάλα και τις πάσες, δείχνοντας ιδιαίτερη προσοχή ώστε να κόψουν τους διαδρόμους πάσας. Δεν ήθελαν να αποκτήσουν οι Μαυροβούνιοι κίνηση στην περιφέρεια, για να ανακόψουν το inside game και σε αυτόν τον τομέα πήραν εξαιρετικά καλό βαθμό.

Η άμυνά μας έγινε… θηλιά κι έτσι μπορέσαμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και -παρότι το μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά- τελειώσαμε από το πρώτο 10λεπτο την υπόθεση νίκη. Τα σουτ που πήραν οι αντίπαλοι ήταν μαρκαρισμένα, είχαν δυσκολία στην κυκλοφορία, ενώ οι ψηλοί σκόρπισαν τρόμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παπαγιάννης έκανε τάπα δίχως να σηκωθεί από το έδαφος.

Είχαμε πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά και στο… πέντε πέντε, και στα turn out, και στο pick & roll. Εμείς τους κάναμε να φαίνονται τόσο κακοί, εμείς -με την απόδοσή μας- κατεβάσαμε χαμηλά την παραγωγικότητά τους.

Στην επίθεση ήταν αναμενόμενο ότι θα είμαστε καλοί στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό που είναι ακόμα καλύτερο είναι πως δεν δείξαμε καμία αδυναμία στο πέντε εναντίον πέντε, εκεί όπου πολλοί έλεγαν ότι θα έχουμε πρόβλημα.

Στα θετικά είναι πως δόθηκε ευκαιρία στον κόουτς Σκουρτόπουλο να ξεκουράσει τους παίκτες πρώτης γραμμής, να μοιράσει ρόλους και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους. Πολύ καλό rotation, ώστε οι παίκτες μας να είναι ενεργειακά έτοιμοι, πιο ξεκούραστοι. Κι όσο θα παίζουμε με άρνηση στην πρώτη πάσα (θυμηθείτε τον Μπουρούση των 2μ10 να βουτά στο παρκέ), είναι ζητούμενο η ενέργεια.

Θα δείτε στην πορεία πως το Μαυροβούνιο διαθέτει σκληρή ομάδα, γι’ αυτό και λέω ότι το ντεμπούτο της Εθνικής ήταν εκπληκτικό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κώστας Κεραμιδάς
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Με ηγέτη Μάρεϊ, νίκησαν ξανά τους Σέλτικς οι Χοκς

Στην παράταση οι Χοκς επικράτησαν των Σέλτικς. Με τον Ντεζούντε Μάρεϊ να πραγματοποιεί μία…