Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελληνες, κάντε όπως οι Ισπανοί και οι Αργεντίνοι!

Ελληνες, κάντε όπως οι Ισπανοί και οι Αργεντίνοι!

rubio 1

To Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας αποτελεί παρελθόν και η Εθνική μας τερμάτισε 11η και απογοητευμένη. Αναλύσεις περί αναλύσεων, γιατί αυτή η ομάδα τη τελευταία δεκαετία δεν μπορεί να σταυρώσει μια διάκριση με τόσο ταλέντο;

Αντίθετα, μία… δυναστεία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει χτίσει η εθνική ομάδα της Ισπανίας! Η «φούρια ρόχα» πανηγύρισε την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με αυτό να είναι το 14ο της μετάλλιο τα τελευταία 20 χρόνια, σε όλες τις διοργανώσεις!

Συνολικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας έχει κατακτήσει 19 μετάλλια.

Η Ελλάδα πήγε πάνοπλη στην Κίνα, αλλά γύρισε άπραγη. Οι Ισπανοί χωρίς πολλές φανφάρες και με πίστη στις ικανότητές του, έφτασαν στην κατάκτηση της κορυφής με πίστη, τύχη και ικανότητα.

Η νοοτροπία τους και ο άνθρωπος που έχουν στον πάγκο τους είναι τα μυστικά. Δηλαδή, τι παραπάνω είχε να ζηλέψει η Εθνική μας ομάδα από την Ισπανία στη συγκεκριμένη διοργάνωση; Το αποτέλεσμα λέει πολλά! Και αν το ρόστερ είναι συγκρίσιμο, η παρουσία του Σκαριόλο και η σωστή νοοτροπία κατατάσσει στην Ισπανία ίσως στην κορυφαία Εθνική όλων των εποχών σε διάρκεια και μετάλλια!

Η μαγιά της είναι τέτοια, είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Και απέναντί της η (δεύτερη στον κόσμο)Αργεντινή, μπολιασμένη με πάθος και το μπάσκετ.

Η αγκαλιά του Τζινόμπιλι στον Σκόλα ήταν από τος κορυφαίες στιγμές του τουρνουά, όπως και η εικόνα του δακρυσμένου Ρούμπιο να δείχνει ψηλά στον ουρανό, λέγοντας ευχαριστώ στη μητέρα του!

Είναι κρίμα για το ελληνικό μπάσκετ να χάνει συνεχώς το τρένο των διακρίσεων. Δυστυχώς, πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι, να μπουν νέοι άνθρωποι στον χώρο, η ΕΟΚ να δείξει διάθεση συνεργασίας και να είναι όλοι οι διεθνείς πρόθυμοι για το “εθνόσημο”. Υπάρχει Προολυμπιακό και Ευρωμπάσκετ.

Εμείς που μεγαλώσαμε με την “επίσημη αγαπημένη” νιώθουμε μεγάλη αγάπη για την Εθνική, αλλά η αποτυχία της Κίνας δε χωνεύεται. Εσείς;

*Η Εθνική ήταν το επίκεντρο όλων μέχρι τώρα, σύντομα θα περάσουμε στα εντός συνόρων, μιας και ξεκινούν τα πάντα στην Ελλάδα πολύ σύντομα!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…