Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Basket League: Οι πέντε μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες του πρωταθλήματος

Basket League: Οι πέντε μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες του πρωταθλήματος

Katoufas tsapas ionikos

Η Basket League κάνει τζάμπολ σήμερα (28/9), με τις 14 ομάδες να ξεκινούν τη “μάχη” τους. Άλλες θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις, άλλες για την οκτάδα κι άλλες για την παραμονή.

Το σίγουρο είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα, με εξαίρεση την πρώτη θέση, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό, με τις περισσότερες ομάδες να είναι ισοδύναμες, διαθέτοντας στο ρόστερ τους νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, αλλά και μερικούς μπαρουτοκαπνισμένους.

Ως προς τους τελευταίους, ενδιαφέρον έχει να δούμε τους πέντε μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες, με το φετινό πρωτάθλημα να έχει και 40αρη! Ο λόγος για τον Σωτήρη Κατούφα, ο οποίος θα βρίσκεται στο ρόστερ του Ιωνικού Νικαίας.

Ο Βαγγέλης Τσάπας αποφάσισε την τελευταία στιγμή να τον έχει στο ρόστερ της ομάδας και τη φετινή σεζόν, όπως και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι 39 ετών.

Στον Ιωνικό θα αγωνιστεί και ο τρίτος γηραιότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Μάριος Μπατής, ο οποίος έχει κλείσει κι αυτός τα 39. Ένα χρόνο μικρότερος είναι ο 38χρονος Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος επέστρεψε φέτος στη Basket League για να αγωνιστεί με τον Ήφαιστο Λήμνου.

Τέλος, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, οδεύει προς τα 37 του, ωστόσο θα αποτελέσει και φέτος τον ηγέτη του Δικεφάλου του Βορρά

Οι πέντε γηραιότεροι παίκτες του πρωταθλήματος:

Σωτήρης Κατούφας (1979)

Ανδρέας Παπαδόπουλος (1980)

Μάριος Μπατής (1980)

Μιχάλης Πελεκάνος (1981)

Βαγγέλης Μαργαρίτης (1982)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…