Κεντρική Basket League Άρης Αρβανίτης: “Το οφείλει η Πολιτεία στον Άρη…”

Αρβανίτης: “Το οφείλει η Πολιτεία στον Άρη…”

arvanitis

Απόλυτα δίκαιο είναι το αίτημα του Άρη για εκμετάλλευση του Παλέ, καθώς ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Για το θέμα μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης, στην συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης είπε:

“Το θέμα του Παλέ είναι κάτι που φαίνεται να είχε ωριμάσει στην προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι στόχος. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Το οφείλει η Πολιτεία στον Άρη και θα το κοιτάξουμε θερμά ώστε να το πετύχουμε. Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ θα πάρει τις πρωτοβουλίες που πρέπει. Οσον αφορά τα δημοτικά τέλη, είναι ένα τρελό νούμερο. Είναι 290 χιλιάδες ευρώ, από το χρέος του Α.Σ. προς την ΔΕΗ. Ενα πολύ μεγάλο νούμερο. Είναι μέσα στην πρότασή μας προς την ΔΕΗ. Είμαστε σε επαφές για να τα ξεχωρίσουμε από το υπόλοιπο της ΔΕΗ”.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, ανέφερε για το μπάσκετ: 

“Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ΠΑΕ και ΚΑΕ είναι τα κύρια έσοδα του ΑΣ. Από την ΠΑΕ έχουμε γνώση ότι λάβαμε όλες τις εκκαθαρίσεις μέχρι και την προηγούμενη σεζόν. Οσον αφορά την ΚΑΕ, έχουμε λάβει μέχρι την σεζόν 2017-18 και αναμένουμε εκείνες της περσινής σεζόν ώστε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ποσοστά που έχουμε να παίρνουμε από την ΚΑΕ. Χρήματα δεν πήραμε αλλά είναι κάτι που θα δούμε ενδοοικογενειακά.

Είχε γίνει ένα αίτημα στην ΚΑΕ από την προηγούμενη διοίκηση για οικονομικό έλεγχο. Δεν είδα τα στοιχεία που δόθηκαν. Θα κάνουμε μία συνάντηση με τη διοίκηση της ΚΑΕ για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις. Ο δικός μας ρόλος είναι αυτός του θεματοφύλακα. Πρέπει να ελέγχουμε το πως πορεύονται ΠΑΕ και ΚΑΕ. Από την αδράνεια, την αμέλεια ή την πίεση προς τον Α.Σ., ειδικά το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και το μπάσκετ, οδηγήθηκαν σε άσχημες καταστάσεις. Θυμάστε τι γινόταν το 2012. Ο Α.Σ. πρέπει να έχει γνώση, όχι να αποφασίζει, για το πως πορεύεται η ΚΑΕ οικονομικά και όσον αφορά τα χρέη. Δεν θα επιβάλλουμε απόψεις. Θα το ζητήσουμε και πιστεύω δεν θα μας το αρνηθεί κανείς”.

Για τις Ακαδημίες μπάσκετ:

“Θέλω να κάνω μία παρένθεση για τις ακαδημίες μπάσκετ. Από το 2001 μου είχε ανατεθεί το μπάσκετ όσον αφορά τις ακαδημίες. Παραλάβαμε 49 παιδιά και το 2012 παραδώσαμε 465 παιδιά και πολλά πρωταθλήματα.Καλώ όλους τους Αρειανούς να γράψουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες μπάσκετ του Άρη. Μέσα από αυτές βγήκαν παιδιά που έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο, από το ΝΒΑ μέχρι την Ευρωλίγκα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…