Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Aπό μηχανής Θεός για την Α1 ο Αυγενάκης!

Aπό μηχανής Θεός για την Α1 ο Αυγενάκης!

augenakis esake

Στις αρχαίες τραγωδίες, όταν υπήρχε αδιέξοδο, εμφανίζονταν ο… από μηχανής Θεός. «Στην κορύφωση του δράματος, όταν τα προβλήματα και οι συγκρούσεις που βίωναν τα πρόσωπα του έργου οδηγούσαν σε αδιέξοδο, εμφανιζόταν αναπάντεχα στη σκηνή με τη βοήθεια κάποιου μηχανισμού (συνήθως γερανού), με τρόπο δηλαδή που να ξεχωρίζει από τα θνητά πρόσωπα του έργου, ηθοποιός υποδυόμενος κάποιο θεϊκό πρόσωπο, το οποίο παρενέβαινε για να δώσει λύση» διαβάζει κανείς στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια (Wikipedia).

Το σύγχρονο δράμα του ΕΣΑΚΕ κορυφώθηκε, όταν έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για δυνάμει χορηγούς, δείγμα αντιπροσωπευτικό του αδιεξόδου. Κι επειδή χορηγοί δεν βρίσκονται έτσι (το γνώριζε κι ο ίδιος ο υπεύθυνος μάρκετινγκ, από τον οποίο δεν λείπει η εμπειρία κι η ικανότητα), η… τραγωδία ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η απόλυτη στιγμή για να εμφανιστεί ο… από μηχανής Θεός. Αν τον προσέξει κανείς καλά, έχει τα χαρακτηριστικά του Λευτέρη Αυγενάκη.

Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν να σώσει το πρωτάθλημα, μέσω δύο βημάτων:

Αφενός διατήρησε τη συμφωνία με την κρατική τηλεόραση κι ο δεύτερος χρόνος θα ισχύσει ως έχει. Παρότι ως αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει τις συμφωνίες, παρότι απόντος Ολυμπιακού φθίνει η αξία του προϊόντος, η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού (πρόδηλα σε συμφωνία με τα συναρμόδια υπουργεία) δίνει στο μπάσκετ χρήματα, ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητά του.

Πρέπει να είμαστε δίκαιοι: Παρότι το προϊόν έχει χάσει σημαντικό μέρος της έτσι κι αλλιώς περιορισμένης αξίας του, από τη στιγμή που οι σημαντικότερες ομάδες είχαν συμφωνία με «κλειστό» κανάλι, το πρωτάθλημα της Α1 (το μπάσκετ, δηλαδή) ήταν ριγμένο σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Ψίχουλα παίρνει, σε σχέση με το αμφιβόλου ποιότητας κι αξιοπιστίας πρωτάθλημα της Σουπερλίγκας. Ως εκ τούτου, με κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μπορούσε να λογιστεί κι ως «λάθος», διορθώνεται μια κατάφωρη αδικία.

Αφετέρου θα συνδράμει να βρεθεί κεντρικός χορηγός. Άρα, ο ΕΣΑΚΕ θα διατηρήσει τα χρήματα που είχε και πέρυσι, με κάποια σχετική μείωση, αλλά σε σχέση με αυτό που υπήρχε στον ορίζοντα, είναι κάτι παραπάνω από ένεση ζωής.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν ντύθηκε αίφνης… Αη Βασίλης. Η παρέμβαση του δίνει πόντους, αφήστε που όλα αυτά έχουν έναν… πολλαπλασιαστή, που ακούει στο όνομα Γιάννης Αντετοκούνμπο. Αν ο MVP του ΝΒΑ οδηγήσει τους συμπαίκτες του στα μετάλλια, το μπάσκετ θα πάρει τεράστια ώθηση κι ο Υφυπουργός Αθλητισμού θα μπορεί (δικαιολογημένα) να λέει ότι εγώ ΔΕΝ περίμενα τις εξελίξεις, έδρασα πριν. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Ο ΕΣΑΚΕ βρίσκει λύση, μέσω κυβερνητικής παρέμβασης, όμως πρέπει να επιστρέψουμε στη Wikipedia. «Ο αρχαίος τραγωδός έπρεπε να χρησιμοποιήσει με φειδώ την παρέμβαση θεϊκού προσώπου στο έργο, καθώς υποδήλωνε ότι το πρόβλημα υπερέβαινε τις λύσεις που μπορούσαν να προσφέρουν θνητά πρόσωπα». Δηλαδή, μην περιμένετε ότι αυτό θα συμβεί και του χρόνου…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…