Κεντρική Ελλάδα Το γαϊτανάκι των ανακατατάξεων δε σταματάει!

Το γαϊτανάκι των ανακατατάξεων δε σταματάει!

Οι συνθέσεις που θα έχουν τα πρωταθλήματα από την Α1 μέχρι και τη Γ’ Εθνική είναι ακόμα ανοιχτές, αλλά τουλάχιστον σταδιακά κάποια κενά καλύπτονται με υγιή σωματεία που θέλουν να διεκδικήσουν κάτι καλό.

Οι εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ ήταν φέτος πολλές, ωστόσο σιγά-σιγά η κατάσταση αρχίζει να εξομαλύνεται. Γι’ αυτό και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοίνωσε το μεσημέρι τις ανακατατάξεις στις εθνικές κατηγορίες, ώστε οι συμμετέχοντες σε αυτές να κάνουν πλέον τον προγραμματισμό τους με μεγαλύτερη άνεση.

Ο Τρίτωνας και το Αγρίνιο θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, ενώ η ΝΕ Μεγαρίδας θα παίξει στον πρώτο όμιλο της Β’ Εθνικής Ανδρών. Ο Πρωτέας Γρεβενών θα μπει στον δεύτερο όμιλο της Β’ Εθνικής Ανδρών, ενώ στον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής Ανδρών θα μπει ο Μίλωνας που επίσης αποδέχθηκε την πρόσκληση της ΕΟΚ.

Ετσι, ουσιαστικά η μοναδική εκκρεμότητα είναι η 14η θέση στην Α1 που θα καλυφτεί από ομάδες της Α2 και Β’ Εθνικής. Η ΕΟΚ έχει δώσει προθεσμία μέχρι τις 9 Αυγούστου για να κατατεθούν τα αναγκαία έγγραφα από τις ομάδες που επιθυμούν να διεκδικήσουν την wild card. Καστοριά και Πευκοχώρι ουσιαστικά διαλύθηκαν, Λαύριο και Χολαργός απορροφήθηκαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ένα γαϊτανάκι ανόδων και αλλαγών.

Παρόμοιο σκηνικό και στις γυναίκες, Ας πως όλα αυτά θα είναι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ, που σε συλλογικό επίπεδο δε διανύει και τις καλύτερες ημέρες του!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…