Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας, σε απευθείας σύνδεση με επαγγελματική αποκατάσταση!

Σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας, σε απευθείας σύνδεση με επαγγελματική αποκατάσταση!

media studies center

To Media Studies Center είναι η νέα πρόταση στις Σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και έχει ολοκληρωμένη εκπαιδευτική φιλοσοφία. Θεωρεί ότι οι σπουδές έχουν νόημα όταν συνδέονται με την επαγγελματική αποκατάσταση. Γιατί οι σπουδές Αθλητικής Δημοσιογραφίας δεν είναι μια θεωρητική κατασκευή, που διευρύνει τον κύκλο των γενικών γνώσεων. Είναι εκπαίδευση και κατάρτιση, πάνω στις ανάγκες που εμφανίζει σήμερα και θα εμφανίσει αύριο η αγορά εργασίας.

Γιατί η εξέλιξη του επαγγέλματος απαιτεί νέες δεξιότητες. Σήμερα -κι αυτή είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη- ο δημοσιογράφος είναι αναγκασμένος να κάνει επιπλέον τη δουλειά του εικονολήπτη και του μοντέρ. Πάει στον χώρο που εξελίσσεται το γεγονός και το τραβάει με την κάμερα του κινητού του, το μοντάρει και το ανεβάζει στο site ενώ γράφει και το κείμενο.Για να διεκδικηθεί μια θέση εργασίας στις μέρες μας απαιτείται αυτός που θα την καλύψει να συνδυάζει τις παραπάνω γνώσεις. Να είναι συμβατός με τις νέες τεχνολογίες και να τις χειρίζεται άνετα και με ταχύτητα.

Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της δημοσιογραφικής αγοράς εργασίας και προετοιμάζουμε έτσι τους νέους δημοσιογράφους για να μπορούν να τις καλύψουν. Ταυτόχρονα, έχουμε εξασφαλίσει συνεργασίες με συγκεκριμένα και διαφορετικά μεταξύ τους ΜΜΕ, ώστε οι σπουδαστές μας να κάνουν πρακτική εξάσκηση εκεί που αύριο είναι πιθανό να ξεκινήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Στο M.S.C. διαμορφώσαμε το Πρόγραμμα Σπουδών με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος. Να γιατί οι σπουδές στο M.S.C. είναι η καλύτερη επιλογή.

Ναι, αλλά δουλειές δεν υπάρχουν…

Δουλειές υπάρχουν. Μόνο που δεν μοιάζουν πολύ με τις προηγούμενες και στην αρχή είναι κακοπληρωμένες. Το M.S.C. εγκαινιάζει από την αρχή της λειτουργίας του, σχέσεις ειλικρίνειας με τους υποψήφιους σπουδαστές του. Η οικονομική κρίση τσάκισε πολλούς κλάδους κι ανάμεσά τους τα ΜΜΕ. Το αποτέλεσμα δεν ήταν -όπως πολλοί πιστεύουν- οι λιγότερες θέσεις δουλειάς, αλλά οι θέσεις αμειβόμενες με λιγότερα χρήματα, όπως συνέβη παντού. Ο κλάδος άλλαξε μορφή. Τα παραδοσιακά ΜΜΕ δηλαδή οι εφημερίδες υποχώρησαν σημαντικά. Νέα Μέσα αναδείχτηκαν. Το internet και οι ιστοσελίδες κυριαρχούν.

Τα new media αναπτύσσονται δυναμικά. Νέες δημοσιογραφικές δεξιότητες αιτούνται για την κάλυψη των θέσεων. Ζήτηση υπάρχει κι όπως πάντα προηγείται της κατάρτισης για την κάλυψή τους. Οι δημοσιογράφοι των περασμένων δεκαετιών έχουν πρακτική αδυναμία να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι σκληρή, αλλά πρέπει να την παραδεχόμαστε και να παίρνουμε τα μέτρα μας. Σήμερα ο δημοσιογράφος αντί για μία δουλειά, την κλασσική, κάνει τρεις. Είναι ταυτόχρονα και εικονολήπτης και μοντέρ. Ο ίδιος (πολλές φορές με το κινητό του) “τραβάει” το γεγονός, το μοντάρει και το ανεβάζει ενώ φυσικά γράφει και το κείμενο.

Κάποτε έτρεχε στο γεγονός και μετά καθόταν στο γραφείο του για να γράψει σε ενιαίο κείμενο το ρεπορτάζ. Τώρα το ρεπορτάζ έχει ήδη δημοσιευτεί, ενώ ο ίδιος δεν έχει επιστρέψει στο γραφείο του. Από το laptop και το κινητό τηλέφωνο έχει κάνει την απευθείας μετάδοση. Ενώ, λοιπόν, οι παραδοσιακές δουλειές μειώνονται, οι νέες πληθαίνουν συνεχώς και απαιτούν προσόντα και δεξιότητες που δεν έχουν φτάσει να διδάσκονται και δεν περιλαμβάνονται μέχρι τώρα στα προγράμματα σπουδών. Στο M.S.C. καλύπτουμε αυτό το κενό.

Ναι, αλλά με τι κόστος;

Με το λιγότερο από κάθε άλλο Κέντρο Σπουδών. Στην πρώτη επικοινωνία μαζί μας θα το διαπιστώσεις αυτό. Δεν θα πρόκειται για ειδική έκπτωση, αλλά για κόστος προσιτό και στους γονείς, που θα κληθούν να το επωμιστούν, αλλά και στον εργαζόμενο σπουδαστή, που θα το χρηματοδοτήσει από τη δουλειά του. Και κάτι ακόμα, πολύ σημαντικό:

Οι σπουδές στο M.S.C. χωρίζονται σε δυο στάδια: Το πρώτο αφορά την απόσταση που πολλές φορές χωρίζει αυτό που φανταζόμαστε με αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Η πρακτική εξάσκηση από το πρώτο διάστημα των σπουδών θα σου δώσει τη δυνατότητα να καταλάβεις ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες στο επάγγελμα. Αν αυτές δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου, θα μπορείς να αποχωρήσεις, ώστε να μην χάνεις χρόνο και χρήμα.

Το δεύτερο στάδιο αφορά την ικανότητά σου να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των σπουδών. Αν τυχόν δεν μπορείς θα σου υποδειχτεί μετά την εξεταστική περίοδο του πρώτου εξαμήνου, ώστε να μην παραμένεις στο Κέντρο χωρίς λόγο. Το M.S.C. ενδιαφέρεται να καταξιωθεί εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά από την επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του και μόνο…

Γιατί στον Κορυδαλλό;

Γιατί σε μια λαϊκή και σχετικά απομακρυσμένη από το κέντρο γειτονιά, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα Κέντρο Σπουδών. Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει η στάση Μετρό στον Κορυδαλλό, που βρίσκεται σε απόσταση εκατό μέτρων από τις εγκαταστάσεις του Κέντρου (Σερρών 60β). Γιατί η πλατεία Ελευθερίας είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια νεολαίας στην Αττική. Διότι στις γειτονιές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέοι, που δεν πρέπει να βρίσκουν εμπόδιο στο αυξημένο κόστος Σπουδών και στις χρονοβόρες μετακινήσεις.

Γίνε αθλητικούς συντάκτης από τους καλύτερους

Το Media Studies Center συνεργάζεται με κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της χώρας. Εδώ διδάσκουν εκείνοι που έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να μεταδώσουν τις γνώσεις τους και να ανταποκριθούν σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών. Τηρείται αυστηρά το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και αξιολογούνται -ανά τρίμηνο- οι επιδόσεις των σπουδαστών. Οι διδάσκοντες έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τους σπουδαστές για τις επιδόσεις τους και σε καθορισμένα ραντεβού ενημερώνουν τους γονείς εφόσον αυτοί το επιθυμούν.

Διδάσκουν μεταξύ άλλων: Γιώργος Χελάκης, Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Γιώργος Κογκαλίδης, Γιάννης Καραλής, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Νίκος Κατσαρός, Παύλος Γερακάρης, Δημοσθένης Καρμοίρης, Νίκος Κώτσης, Διονύσης Δελής, Γιώργος Νοικοκύρης, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Μάνος Σταραμόπουλος, Γιώργος Λίγγρης, Θανάσης Λαζαρίδης, Χρήστος Σιούτος, Γιάννης Ράνιος, Δημήτρης Μπαλής, Δημήτρης Μαλισιώβας.

Για περισσότερες πληροφορίες mediastudies.gr, τηλ 211 415 7661

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…