Κεντρική Διεθνή Οσμάν: «Μπορούμε να νικήσουμε τους Αμερικανούς»

Οσμάν: «Μπορούμε να νικήσουμε τους Αμερικανούς»

cedi osman cleveland

Ο Τσεντί Οσμάν θεωρεί ότι η Τουρκία μπορεί να βρεθεί πρώτη στο γκρουπ με τους Αμερικανούς στο Παγκόσμιο.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την έλλειψη εμπειρίας στην Εθνική Τουρκίας: «Δεν έχουμε, σίγουρα, πολλή εμπειρεία, ειδικά σε Μουντομπάσκετ. Υπάρχουν μόνο δύο παίκτες, που έχουν παίξει, ο Ερσάν Ιλιασόβα και ο Σεμίχ Ερντέν, ενώ εγώ έχω παίξει το 2014 και όχι πολύ. Για αυτό θα είναι μια καλή εμπειρία για όλους μας, οπότε απλά πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά».

Για τους αντιπάλους της Τουρκίας: «Είμαστε σε ένα σκληρό γκρουπ. Δεν ξέρουμε πολλά για την Ιαπωνία, αλλά μιλήσαμε με τους προπονητές και μας είπαν, ότι είναι πραγματικά επικίδυνοι. Οι ΗΠΑ, σίγουρα, δεν έρχονται με την καλύτερη ομάδα τους, αλλά έχουν βαθύ ρόστερ και πολλούς καλούς παίκτες του ΝΒΑ. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο να τους νικήσουμε. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο παιχνίδι μας, να κερδίσουμε και να βγούμε πρώτοι στον όμιλο. Πιστεύω, ότι μπορούμε να το κάνουμε».

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Πρέπει πρώτα να τελειώσουμε πρώτοι στον όμιλο και μετά στο 2ο όμιλο, κάτι που θα είναι σκληρό. Έχουμε, όμως, τον τρόπο και μπορούμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για την επιτυχία του 2010: «Είχαν μια εκπληκτική ομάδα με τον Ντουράντ, τον Ρόουζ και όλους αυτούς τους παίκτες, αλλά παλέψαμε μέχρι τέλους. Παλέψαμε για 40 λεπτά και τελειώσαμε 2οι, κάτι σπουδαίο για εμάς τους νεότερους. Είμαστε νεότεροι από εκείνη την ομάδα και δεν έχουμε εμπειρία, αλλά πρέπει να το πιστέψουμε, όπως τότε. Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…