Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Μαριάνοβιτς: “Δεν θα είναι εύκολα στο Παγκόσμιο”

Μαριάνοβιτς: “Δεν θα είναι εύκολα στο Παγκόσμιο”

Boban Marjanovic Serbia Lithuania

Μία μέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς μίλησε για την Εθνική Σερβίας και το μεγάλο ραντεβού της Κίνας.

Ο Σέρβος σέντερ, σε δηλώσεις του στη FIBA, αναφέρθηκε στο τι αισθάνεται ένας παίκτης όταν φτάνει η στιγμή να εκπροσωπήσει τη χώρα του σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση.

“Λατρεύουμε να αγωνιζόμαστε για την χώρα μας και να θέτουμε την ομάδα μας σε αυτό το θεσμό, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά. Εννοώ δηλαδή, ότι προπονείσαι όλη σου τη ζωή, βλέπεις άλλους παίκτες στο Ευρωμπάσκετ, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όλα αρχίζουν να βγάζουν νόημα μόνο όταν είσαι εκείνος που βρίσκεται εκεί. Νιώθεις υπέροχα και είμαστε όλοι τόσο τόσο ακριβώς ενθουσιασμένοι, τόνισε.

“Κάθε αντίπαλος θα είναι καλός και δύσκολος να τον αντιμετωπίσεις. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ είναι αρκετά καλές και σίγουρα έχουν προετοιμαστεί όσο καλά έχουμε προετοιμαστεί και εμείς”, πρόσθεσε.

“Μία μόνο φάση στην επίθεση, στην άμυνα ή ακόμη και ένα φάουλ μπορούν να επηρεάσουν ολόκληρο το παιχνίδι. Επίσης, σε ένα παιχνίδι, μπορεί να τύχει και κάποιος να κάνει την καλύτερη εμφάνιση στη καριέρα του. Σε αυτή τη περίπτωση εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, ωστόσο οφείλεις να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Πρέπει να δρούμε έξυπνα και να σεβόμαστε άπαντες, ειδικά τους αντιπάλους μας. Πρέπει να είμαστε επαγγελματίες.

Φυσικά και δεν θα είναι εύκολα στο Παγκόσμιο. Μπορεί να έχουμε νικήσει ορισμένες ομάδες στα φιλικά, αλλά τώρα θα είναι διαφορετικά διότι τα πάντα μετράνε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά τα 40 λεπτά του κάθε αγώνα”, συμπλήρωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…