Κεντρική Διεθνή Γκιστ:”Κυρίαρχο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα”

Γκιστ:”Κυρίαρχο ρόλο στην απόφαση μου έπαιξε η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα”

gist erithros e1565964922371

Ξεκάθαρος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ αναφορικά με τους λόγους που επέλεξε να πει το ναι στον Ερυθρό Αστέρα, σε συνέντευξη που έδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Ο επί μια επταετία παίκτης του Παναθηναϊκού,  τόνισε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του έπαιξε η συμμετοχή της ομάδας στην Ευρωλίγκα η οποία αποτελεί για τον ίδιο ισχυρό κίνητρο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι ακόμα έχει να αποδείξει πολλά στην καριέρα του.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος όταν ήρθε η πρόσκληση του Ερυθρού Αστέρα. Ήθελα να συνεχίσω την καριέρα μου στην Euroleague. Δεν νιώθω ότι έχω πετύχει τίποτα στην καριέρα μου, έχω ακόμα κίνητρο να αποδείξω πράγματα στο γήπεδο. Είχα κάποιες προτάσεις στο τραπέζι, αλλά δεν ήθελα να βιαστώ. Περίμενα και θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή για μένα και την οικογένειά μου».

Για τις επαφές του με την ομάδα του Βελιγραδίου είπε: «Το πιο σημαντικό κίνητρο να έρθω στον Ερυθρό Αστέρα ήταν η Euroleague, αλλά όχι μόνο αυτό. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ομάδα που πάντα παλεύει για τίτλους. Ήθελα το επόμενο βήμα στην καριέρα μου να είναι σε ένα μέρος που θα μπορούσα να απολαύσω το μπάσκετ. Είμαι παίκτης που βγάζει ενέργεια, έτσι ήταν σημαντικό για μένα να παίξω κάπου που θα έχω υποστήριξη από τον κόσμο σε κάθε γήπεδο που θα βρίσκεται η ομάδα».

Τελειώνοντας για την νέα σεζόν ανέφερε: «Η πίεση για τα αποτελέσματα είναι αναπόφευκτη. Δεν έχει σημασία πού παίζεις, πάντα θα έχεις πίεση για νίκη επειδή κανείς δεν θέλει να χάνει. Θεωρώ ότι η σεζόν θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα σε αυτό το επίπεδο στην Euroleague, όπου θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ωστόσο, δεν εντυπωσιάζομαι από τα ονόματα, τα μπάτζετ και την κριτική. Με γοητεύει η νοοτροπία των Σέρβων. Οι Σέρβοι είναι ένας περήφανος λαός και γεννημένοι μαχητές. Η ομάδα έχει αυτή τη νοοτροπία και πιστεύω ότι εάν είμαστε όλοι υγιείς μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα αυτή τη σεζόν. Είμαι πολύ αισιόδοξος ακόμα και αν κανείς δεν υπολογίζει τον Ερυθρό Αστέρα. Για μένα αυτό είναι το καλύτερο. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις φέτος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τίμησε τον Γκάλη

Ο Γκάλης τιμήθηκε στο Γενικό Προξενείο στο Σικάγο για την προσφορά του στον ελληνικό αθλητ…