Κεντρική Basket League Άρης Aρβανίτης: “Δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι έτοιμος να προσφέρω”

Aρβανίτης: “Δεν κάνω αντιπολίτευση, είμαι έτοιμος να προσφέρω”

Για το τμήμα μπάσκετ του Άρη, το θέμα της συνάντησης με τον Δημήτρη Γουλιέλμο καθώς και για το αν θα είναι ο εκπρόσωπος του Α.Σ. στην διοίκηση της ΚΑΕ, μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης.

Συγκεκριμένα είπε στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR”:

Για την κατάσταση στο τμήμα μπάσκετ:

“Είναι σημαντικό αυτό που είπατε, γιατί βάση νομοθεσίας κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι κόντρα στο 90% του μεγαλομέτοχου. Κάποια -λίγα- πράγματα μπορεί να κάνει ο ΑΣ. Ζήτησε κάποια στοιχεία ο Ερασιτέχνης, αλλά δεν είναι αυτά που έπρεπε. Σημαντικό κομμάτι αυτό. Ο Ερασιτέχνης βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο αλλαγής/ανανέωσης διοίκησης. Ο ΑΣ είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων του ΑΡΗ και αυτός που έδωσε το όνομα, τα χρώματα και την ιστορία του συλλόγου που διαχειρίζεται ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και θα έπρεπε να έχει πλήρη γνώση των οικονομικών στοιχείων και όχι μόνο το 10%. Έχει ευθύνη απέναντι στον νόμο και θα έπρεπε να γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια. Κάθε ευρώ στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Μόνο να πιέζεις ώστε να γίνονται κάποιες κινήσεις. Από μερικούς δημοσιογράφους γράφονται αλήθειες, από άλλους όχι. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ο Λευτέρης Αρβανίτης δεν μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του. Αυτό που μένει είναι να κινηθεί ο ΑΣ πιο παρεμβατικά και δυναμικά, όπως πραγματικά πρέπει να λειτουργεί και ένα ηγεμονικό ρόλο σε όλο τον ΑΡΗ, σε ΠΑΕ και ΚΑΕ, και όχι επαρχιώτικο τρόπο”.

Για το αν έχει συναντηθεί με τον κ. Γουλιέλμο μετά την ΓΣ:

“Η πρόταση ήταν δική μου προς τον ΑΣ, θέλοντας να δώσω την δυνατότητα να κάνει κάποιες κινήσεις χωρίς να φοβάται ότι δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση η οποία θα μπορέσει να τρέξει την ομάδα για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να “ρολάρει” σε περίπτωση κινδύνου. Αυτή ήταν η πρόταση μου ώστε να την αξιοποιήσει ο ΑΣ όπως θέλει. Από εκεί και πέρα υπήρχε μια πρόταση από φίλο του Άρη να συνεργαστούμε. Εμείς δεν το κρύψαμε και έχουμε πει ότι είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε για το καλό του Άρη. Έγινε μια τηλεφωνική επικοινωνία την επόμενη μέρα αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε γιατί εγώ ήμουν εκτός και ο κ. Γουλιέλμος έφευγε για την Αθήνα. Μείναμε στο ότι επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη -γιατί εμείς μένουμε μόνιμα εδώ- θα μας καλούσε για να βρεθούμε. Δεν έγινε ποτέ αυτή η κλήση και έχουμε φτάσει 5 Αυγούστου”.

Για το αν μπορεί η ομάδα να πάρει παίκτες και την οργάνωση της:

“Είμαστε 5 Αυγούστου. Το πρωτάθλημα αρχίζει πιο νωρίς από άλλες φορές. Οι σοβαρές ομάδες θα έπρεπε να έχουν κάνει τουλάχιστον το 50-60% και να μένουν μερικές στο τέλος, ώστε μετά τον Δεκαπενταύγουστο να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, για μια ομάδα που θέλει να λέγεται σοβαρή και να μπει να παίξει. Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 παιδιά στην ομάδα με συμβόλαιο, που να μπορούν να παίξουν. Μέσα σε 10 μέρες θα γίνουν όλα; Δεν είναι μόνο οι παίκτες, είναι και η στελέχωση του τιμ όπου εκεί είναι μόνος του ο Σούλης Μαρκόπουλος. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος έπρεπε να παρθεί μια απόφαση για το αν θα συνεχίσει με μπαν ή αν θα πληρώσει το μπαν ώστε να γίνουν μεταγραφές. Είναι ευθύνη του μεγαλομετόχου. Κανείς δεν τον παρακάλεσε να πάρει την ομάδα και να μας σώσει. Από εκεί και πέρα, με ποιο σκεπτικό και ποιο κίνητρο βασίστηκε στο να διαχειριστεί τις τύχες του ΑΡΗ με τα χρέη που έχει η ομάδα, δεν το γνωρίζω. Έπρεπε να αποφασίσει. Δεν γίνεται να είσαι αναποφάσιστος. Γι’αυτό υπάρχουν τα στελέχη, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις”.

Για την συνάντηση με τον Σανικίτζε:

“Είναι μια σειρά επικοινωνιακών τρικ. Πρώτα από την ανακοίνωση των χορηγιών που δεν ολοκληρώθηκαν οι υπογραφές. Δεύτερον μια διοίκηση που δεν υπάρχει γιατί δεν συνεδριάζουν και δεν μαζεύονται. Σεβαστοί οι άνθρωποι αλλά εφόσον δεν μαζεύεστε, τι διοίκηση είναι αυτή. Τρίτο είναι αυτό με τον Σανικίτζε. Εντάξει, έρχεται να συζητήσει μαζί σου και φεύγει για διακοπές. Επιστρέφει και φωνάζεις τους δημοσιογράφους να του δώσεις μια φανέλα την οποία είχε. Να κάνουν οι δημοσιογράφοι τι; Να φωνάξεις τους δημοσιογράφους αλλά να βάλεις μια υπογραφή. Ο Σανικίτζε ουσιαστικά είπε ότι λύσε όλα τα άλλα και εγώ δεν θα είμαι το πρόβλημα”.

Για το ότι ο ίδιος εμπλέκεται άμεσα με την ΚΑΕ:

“Εγώ είμαι υποχρεωμένος απέναντι στον εαυτό μου, την οικογένεια μου, τον ΑΡΗ και τον λαό του ΑΡΗ για την επόμενη μέρα, γιατί έχω βάλει την υπογραφή μου. Ακόμα με αυτή την υπογραφή λειτουργεί η ομάδα. Έχω το δικαίωμα να λέω την άποψη μου και θα την λέω. Δεν σημαίνει ότι κάνω αντιπολίτευση. Είμαι έτοιμος να προσφέρω. Δεν μπορώ και δεν αντέχω άλλο το δούλεμα. Ούτε εγώ, ούτε οι συνοπαδοί μου. Φτάνει”.

Για το ότι λειτουργεί μόνος:

“Δεν γνωρίζω γιατί το κάνει. Είναι κάτι που πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος, αν φυσικά βγει να μιλήσει ξανά. Απορώ. Όταν μιλάς για ενότητα πρέπει να την εννοείς κιόλας. Από εκεί και μετά, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και ο μεγαλομέτοχος αλλά και οι συνεργάτες του”.

Για τα οικονομικά στοιχεία που δεν δόθηκαν:

“Δεν υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας στον μεγαλομέτοχο. Δεν υπάρχει. Είναι κοροϊδία. Είναι γελοίο. Ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Δεν αντέχουμε άλλο το δούλεμα. Αυτό που έχει ανακοινώσει ο Ερασιτέχνης είναι ότι θα ζητήσει εκ νέου τα στοιχεία, ενώ αν δεν γίνει αυτό θα ζητήσει ΓΣ για να ενημερωθεί εκεί. Αυτό είναι χρονοβόρο και αυτό είναι το πρόβλημα. Χάνουμε χρόνο. Εγώ πιστεύω και το έλεγα τότε στον Λάσκαρη και στον Ερασιτέχνη, είναι να μιλάμε αντρικά και Αρειανίδικα. Να βγούμε και να πούμε καθαρές κουβέντες, χωρίς να τις μάθει ο κόσμος”.

Για το αν θα είναι ο εκπρόσωπος του ΑΣ στην διοίκηση της ΚΑΕ:

“Έχει συζητηθεί αυτό. Θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ο ΑΣ έκανε κινήσεις αν και καθυστερημένα, αλλά συγκυριακά είναι η περίοδος της αλλαγής διοίκησης και χάθηκε χρόνος. Θα κάνει κι άλλες. Εγώ γι’αυτό τον λόγο πρότεινα πράγματα στην Γενική Συνέλευση, προκειμένου να κάνει κινήσεις και να μην φοβάται πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για το μέλλον”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Άρης – Φιλικά με Κολοσσό και Ηρακλή

Ο Άρης θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του …