Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανακοινώθηκε ο Γιάνκοβιτς!

Ανακοινώθηκε ο Γιάνκοβιτς!

stefan giankovic e1566838984701

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και τυπικά πλέον ο Στέφαν Γιάνκοβιτς, ο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με τους κιτρινόμαυρους, και θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία της ομάδας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΑΕ:

Η AEK BC ανακοινώνει, ότι ο Στέφαν Γιάνκοβιτς υπέγραψε σήμερα (26/08) συμβόλαιο μονοετούς διαρκείας, με τη μορφή δανεισμού (από την Παρτιζάν).

Ο Σερβοκαναδός φόργουρντ/σέντερ έφτασε πριν από λίγο στην Πορταριά, υπέγραψε τη συμφωνία του με την «Βασίλισσα» και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προπονητή του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Βιογραφικό:

O Στέφαν Γιάνκοβιτς γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1993 στο Βελιγράδι και έχει ύψος 2μ.11. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε με την οικογένεια του στο Οντάριο του Καναδά.

Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο St. Francis Xavier, ενώ πέρασε και από τα Λύκεια The Kiski School και Huntington Prep και αποφοίτησε από το Κολέγιο Hawaii, έχοντας 15,7 πόντους  με 6,8 ριμπάουντ στην τελευταία του σεζόν.

Τον Νοέμβριο του 2016 υπέγραψε με τους Sioux Falls Skyforce στο πρωτάθλημα της NBA-DLeague και τον Μάρτιο του 2017 έγινε ανταλλαγή και πήγε στην θυγατρική των Ορλάντο Μάτζικ (Erie Bay Hawks).

Στις 29 Ιουλίου 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, όπου κατέκτησε το Πρωτάθλημα Σερβίας. Σε 26 συμμετοχές στην ABALeague είχε 5,5 πόντους με 3 ριμπάουντ μέσο όρο και σε 28 αγώνες στην Ευρωλίγκα είχε 3,8 πόντους με 2,5 ριμπάουντ.

Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στην Παρτιζάν με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας. Στην ABA League κατέγραψε 6,1 πόντους με 2,8 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ σε 13 συμμετοχές στο Eurocup είχε 4,9 πόντους με 2,8 ριμπάουντ.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τα ματς με Μπαρτσελόνα

Στη διάθεση του κόσμου από αύριο τα εισιτήρια με Μπερτσελόνα, ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. …