Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανακοίνωσε Ρέι η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Ρέι η ΑΕΚ

kentrik ray aek

Ακόμη μία μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε η ΑΕΚ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Κέντρικ Ρέι. Ο Αμερικανός την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στο γαλλικό πρωτάθλημα και τη Λε Μαν, με την οποία μέτρησε 9,2 πόντους κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά:

“Η ΑΕΚ BC συνεχίζει τις προσπάθειες ενίσχυσης της «Βασίλισσας», προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η ΑΕΚ BC ανακοινώνει, ότι σήμερα (10/08) συνήψε συμφωνία με τον Κέντρικ Ρέι, έως τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020. Ο Αμερικανός γκαρντ επισκέφτηκε τα Γραφεία της «Βασίλισσας», στο Νέο Ηράκλειο, όπου τον υποδέχτηκε ο Τιμ Μάνατζερ της ΑΕΚ ΒC Γιώργος Χήνας.

Ο Κέντρικ ξεναγήθηκε στους χώρους, εντυπωσιάστηκε από το περιβάλλον και τις εικόνες, που αφορούσαν στο «Παγκόσμιο» Έπος του 1968, και κατόπιν υπέγραψε το συμβόλαιό του με την «Ένωση».

Βιογραφικό

O Kέντρικ Ρέι γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, στις 26 Ιανουαρίου 1994 και έχει ύψος 1μ.88.

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Middletown της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε από το Κολέγιο Kennesaw State.

Στις 24 Ιουλίου 2017 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Νίμπουρκ. Στην πρώτη του σεζόν κατέκτησε το νταμπλ Τσεχίας και αναδείχθηκε MVP του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, βρέθηκε αντιμέτωπος με τη «Βασίλισσα» του Ντράγκαν Σάκοτα στους «16» του BCL πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ σημείωσε 30 πόντους με 4 τρίποντα, 6 ασίστ και 6 ριμπάουντ, ενώ στον επαναληπτικό της Τσεχίας είχε 18 πόντους με 3 τρίποντα και 7 ριμπάουντ.

Τον Ιούνιο του 2018 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Μακάμπι και στις 26 Φεβρουαρίου 2019 δόθηκε δανεικός στη γαλλική Λε Μαν μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε 13 συμμετοχές ο Ρέι είχε 9,2 πόντους μέσο όρο”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…