Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Ζημιά ενός εκατομμυρίου!

Ζημιά ενός εκατομμυρίου!

georgios printezis olympiacos panathinaikos

Το απεχθάνομαι, αλλά πολλές φορές είναι χρήσιμο. Ανατρέξτε σε παλιότερα κείμενά μας και θα δείτε ότι φωνάζαμε σε ανύποπτο χρόνο πως δεν υπάρχει πρωτάθλημα δίχως Ολυμπιακό (και Παναθηναϊκό). Κάποιοι θεώρησαν ότι γράφουμε για να γράφουμε, όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη.

Μετά την Betshop, που αποφάσισε να μην συνεχίσει, ήρθε η σειρά της Cosmote. Κι επειδή σημασία έχουν οι αριθμοί, ο ΕΣΑΚΕ έχει χάσει ήδη περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του (και τα ταμεία των ομάδων). Ο βασικός χορηγός έδωσε πέρυσι 870.000 ευρώ κι η Cosmote άλλα 200.000 ευρώ.

Όπως αντιλαμβάνεστε η κατάσταση είναι ζοφερή, καθώς δεν έχουμε να κάνουμε με αλλαγή χορηγών, αλλά με αδύναμο προϊόν. Αν δεν υπάρξει κάτι, που να αλλάξει άρδην το κλίμα, δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση κι οι αγορές δεν πρόκειται να ανοίξουν. Κι αυτό το κάτι δεν είναι η άνοδος της Καρδίτσας, που πιθανότατα θα παραχωρήσει τη θέση της στην άλλη ομάδα της Θεσσαλίας, τον Ερμή Αγιάς, ο οποίος θα μετονομαστεί σε Λάρισα.

Όσοι θεώρησαν ότι μπορούν να πατήσουν σε ένα πόδι, πρέπει τώρα να αποδείξουν ότι μπορούν να ισορροπήσουν. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο, αν όχι αδύνατο. Ο χρόνος θα δείξει, όμως για την ώρα δικαιώνει όσους ανησυχούσαν κι εκθέτει όσους πίστευαν ότι η απομάκρυνση του ενός εκ των δύο πυλώνων θα γίνει δίχως την παραμικρή συνέπεια…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Παθιασμένη καλημέρα

Ο Ολυμπιακός είπε καλημέρα με ένα βίντεο γεμάτο πάθος από το ματς με την Παρτιζάν. Ο Ολυμπ…