Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Στην Euroleague coaches clinic το προπονητικό σταφ του Προμηθέα

Στην Euroleague coaches clinic το προπονητικό σταφ του Προμηθέα

Την μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μπασκετικό σεμινάριο πολύ υψηλού επιπέδου είχαν τα μέλη του προπονητικού staff του Προμηθέα Πάτρας: Γιάννης Ελευθεριάδης, Αλέξανδρος Βελισσαράκος και Ανδρέας Μελιγδής που συμμετείχαν στην “EuroLeague Coaches Clinic 2019” στο Pavelló Olímpic de Badalona, έδρα της Χοβεντούδ Μπανταλόνα.

pro19 postseason eurocup 122b

Εκεί μαζί με άλλους 200 -περίπου- προπονητές από 36 χώρες παρακολούθησαν από 4-7 Ιουλίου κάποιους από τους κορυφαίους ευρωπαίους προπονητές, και συγκεκριμένα τους Έτορε Μεσίνα, Τσάβι Πασκουάλ, Γιώργο Μπαρτζώκα, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Πάμπλο Λάσο και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αναλύουν εξιδεικευμένα μπασκετικά θέματα, παρουσιάζοντάς τα, τόσο από την σκοπιά της επίθεσης, όσο και της άμυνας. H EuroLeague Coaches Clinic είναι μια πρωτοβουλία του πρόσφατα δημιουργημένου Συμβουλίου Πρώτων Προπονητών Ευρλωλίγκας (EuroLeague Head Coaches Board), με στόχο την μεταφορά και διάδοση γνώσης σε μια νεότερη γενιά προπονητών, από προπονητές που έχουν κατακτήσει τα υψηλότερα επίπεδα γνώσης του παιχνιδιού του μπάσκετ.

Συνοπτικά, ο Έτορε Μεσίνα μίλησε για την pick-and roll άμυνα κι επίθεση, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέλυσε τις επιθετικές και αμυντικές στρατηγικές κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τις αλλαγές στην άμυνα και την αντιμετώπισή τους και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρουσίασε τις ιδέες του για την zone press άμυνα σε όλο το γήπεδο και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Επιπλέον, ο Πάμπλο Λάσο έδειξε επιθετικά και αμυντικά συστήματα για σετ επιθέσεις, ενώ, τέλος, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλυσε τακτικές σχετικές με την low-post άμυνα κι επίθεση.

pro19 postseason eurocup 132

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Στο προσκήνιο ο Βόβορας

Ο Γιώργος Βόβορας είναι χωρίς ομάδα από τις 4 Ιανουαρίου, όταν και έλυσε τη συνεργασία του…