Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ψαγμένη μεταγραφή ο Χαπ

Ψαγμένη μεταγραφή ο Χαπ

davied blatt

Μεταγραφή αεροδρομίου δεν είναι, άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βρέθηκε τυχαία στο λιμάνι. Ο Ίθαν Χαπ δεν είναι… Ίθαν Χοκ, δεν είναι παίκτης που με το «καλημέρα» θα γίνει… πενταδάτος, όμως είναι αξιοπρόσεκτη περίπτωση κι αν δουλέψει σκληρά μπορεί να αφήσει το στίγμα του.

Ο απόφοιτος του Ουισκόνσιν έρχεται με εξαιρετικές συστατικές επιστολές. Αν διαβάσετε τα πεπραγμένα του στο κολέγιο θα διαπιστώσετε ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ψηλό, που όμως δεν μπορούσε να παίξει στο ΝΒΑ, γι’ αυτό και δεν έγινε καν ντραφτ. Του λείπει η αθλητικότητα (αυτή που απαιτείται για ψηλούς του ΝΒΑ), έχει θέμα με τις βολές, με δυο λέξεις ταβάνι του είναι η Ευρωλίγκα.

Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, πρέπει να μάθει πράγματα, αλλά είναι μακρύς ψηλός, σέντερ old school, που θα έλεγαν οι συμπατριώτες του. Εμπιστεύεται το «χουκ», στα όρια της παλιάς ραβέρσας, εκμεταλλεύεται σωστά το μπόι του κι έχει εξαιρετική έφεση στον τομέα των ριμπάουντ, εκεί όπου ο Ντέιβιντ Μπλατ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού κάνει πολύ ψαγμένες κινήσεις. Ξέρει τι θέλει και πώς θα κάνει καλύτερη την ομάδα του, βάσει των χρημάτων που έχει. Κι επειδή περισσεύει η εξυπνάδα στις μέρες μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Χαπ θα κληθεί να παίξει τον ρόλο του Μπόγρη, εύκολα μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι καλύτεροι.

Ο Μπλατ έχει τρεις παίκτες στην ηλικία των 23 χρονών (Κόνιαρης, Χαπ και Μπόλτγουιν), αλλά και τον Βεζένκοφ που είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος κι έναν χρόνο παραπάνω στην ομάδα, πάνω στους οποίους μπορεί να χτίσει την… επόμενη μέρα. Αυτοί είναι που θα δώσουν μεγαλύτερη ενέργεια κι ένταση στις προπονήσεις. Μια λέξη στην οποία πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα.

Ο Ολυμπιακός έχει φέτος την πολυτέλεια να κάνει προπονήσεις, καθώς -με εξαίρεση τις διαβολοβδομάδες- θα έχει μόνο έναν αγώνα την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι το γυμναστικό πρόγραμμα μπορεί να δουλέψει περισσότερο στους… μικροκύκλους, ήτοι να υπάρχουν λιγότερες «κοιλιές» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να ανεβάσουν ένταση στις προπονήσεις κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο φρέσκοι. Και οι νεαροί, αλλά κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Επίσης ο Ολυμπιακός έχει άλλο ένα καλό, απότοκο της μη συμμετοχής του στην Α1. Δεν περιορίζεται στους έξι ξένους κι έξι Έλληνες, άρα μπορεί να καλύψει τα κενά του, αδιαφορώντας για τον αριθμό των ξένων. Από την άλλη, για να τα λέμε όλα, δεν έχει την πολυτέλεια να δώσει σε παίκτες όπως ο Κόνιαρης, ή ο Χαπ, χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να βρουν ρυθμό, πατήματα, για να πάρουν περισσότερα αγωνιστικά λεπτά. Κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις.

Προσέξτε: Δεν υποστηρίζουμε ότι οι «κόκκινοι» έπιασαν κορόιδα τους Καταλανούς, αποκτώντας τον Χαπ αντί του Μίροτιτς. Λέμε ότι είναι ένας παίκτης που παρουσιάζει ενδιαφέρον και που αν δουλέψει μπορεί να μπει στη λίστα εκείνων οι οποίοι ήρθαν ως… στοιχήματα στο λιμάνι κι έφυγαν ως παίκτες του ενός (και βάλε) εκατομμυρίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…