Κεντρική Ελλάδα Μπουντούρης:”Δεν βλέπω ποιότητα στο ελληνικό μπάσκετ” (vid)

Μπουντούρης:”Δεν βλέπω ποιότητα στο ελληνικό μπάσκετ” (vid)

mpountouris flynews

Ο παλαίμαχος παίκτης του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, Νίκος Μπουντούρης, μίλησε στην κάμερα του αρτ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ, από την κατάσταση της Α1 μέχρι την εθνική ομάδα και τα νέα παιδιά.

Ο πρώην παίκτης των δύο αιωνίων, αναφερόμενος στην basket league, τόνισε ότι θεωρεί ότι υπάρχει έλλειψη ποιότητας και ότι κακώς επιτρέπονται έξι ξένοι, ενώ σχετικά με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού τόνισε ότι θα είναι τραγικό για το μπάσκετ αν γίνει πράξη.

Παράλληλα, μίλησε για την εθνική ομάδα, εστιάζοντας στον Γιάννη Αντετοκούνμπο που μπορεί να γίνει ο ηγέτης της και να την φτάσει ψηλά.

Διαβάστε αναλυτικά:

Για το Olympia Camp:  «Είναι μια παιδική κατασκήνωση το olympia camp. Τα προηγούμενα χρόνια το είχαν τρέξει αξιόλογοι συνάδελφοι προπονητές και τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζομαι κι εγώ με το camp.Συνεχίζω να ασχολούμαι κι εδώ με νέα παιδιά όπως και κατά την διάρκεια της σεζόν. Υπάρχει ασφάλεια και ποιότητα στη φιλοξενία και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ κι εμείς οι προπονητές αλλά και τα παιδιά.Γίνεται πολύ καλή δουλειά και το αντιλαμβάνονται τα παιδιά. Είναι επιλογή μου να ασχολούμαι με αυτές τις μικρές ηλικίες καθώς το βλέπω και σαν χρέος. Στην ηλικία του είχα αξιόλογους προπονητές – ανθρώπους που με έκαναν να αγαπήσω το άθλημα και να μείνω στο γήπεδο».

Για την τωρινή κατάσταση του μπάσκετ: «To βλέπω με πολύ προβληματισμό. Από τη μία βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με το μπάσκετ και να υπάρχει ποιότητα όμως με προβληματίζει που θα καταλήξουν. Που θα βρουν το χώρο να παίξουν σε ελληνικές ομάδες καθώς είναι ελάχιστες οι θέσεις στο επαγγελματικό μπάσκετ. Συνήθως είναι ως χόμπι γιατί δεν μπορούν να συντηρηθούν με τα λεφτά χαμηλότερων κατηγοριών. Η γενιά μου δεν προετοίμασε κατάλληλα το χώρο ώστε να πορευθούν αυτά τα παιδιά».

Για τη συμμετοχή της U19 και την κριτική: «Ήταν λίγο υπερβολική η κριτική που δέχτηκαν. Τα παιδιά τα παρακολουθώ και τα γνωρίζω τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια και πιστεύω έχουν καλύτερες προοπτικές από εμάς και είναι καλύτεροι. Απλά πρέπει να τους καθοδηγήσουμε σωστά για το μέλλον τους. Πρέπει να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι το επαγγελματικό μπάσκετ στην Ελλάδα είναι δύσκολο και πρέπει να είναι συνυφασμένο με τις ακαδημαϊκές τους σπουδές. Από την πλευρά μου τρέχω ένα πρόγραμμα και βοηθάω αρκετά παιδιά στο να σπουδάσουν δωρεάν στην Αμερική και ελπίζω αυτό να γίνει μια όμορφη συνήθεια».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Δεν βλέπω ποιότητα, βλέπω αρκετούς ξένους παίκτες που είναι σεβαστή η παρουσία τους και κυνηγάνε το όνειρό τους αλλά θα μπορούσαν να επενδύσουν σε νέα παιδιά. Δεν θέλω να φανεί ρατσιστικό αλλά πιστεύω ένας φίλαθλος στην Ελλάδα θέλει να ταυτίζεται με τους παίκτες που είναι μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν πολλοί νέοι που περιμένουν να τους δοθεί η ευκαιρία γιατί όταν υπάρχουν έξι ξένοι παίκτες τότε θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι το ελληνικό μπάσκετ».

Για τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού: «Θα είναι τραγικό ο υποβιβασμός του Ολυμπιακού στην Α2. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται από την αρχή μέχρι το τέλος και όχι κατά το δοκούν. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα παλιά στερεότυπα και οι νέοι ηγέτες των ομάδων πρέπει να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα και απαιτεί συναίνεση ως προς τους κανόνες που θα οχυρώσουν το ελληνικό μπάσκετ».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο«Έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Υπάρχουν παίκτες που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο μπάσκετ. Υπάρχει εμπειρία και άτομο που ξέρουν να βάζουν το εγώ του κάτω από το εμείς και αυτό είναι το «κλειδί». Ο Γιάννης με την προσωπικότητά του, την ικανότητά του και την ποιότητά του μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της Εθνικής ομάδας. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι Έλληνας και είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας καθώς έχει περάσει από όλα τα στάδια της κοινωνίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ε΄χει ζήσει και μεγαλώσει στην Ελλάδα και πρέπι να τον τιμούμε όπως μας τιμάει κι αυτός».

Για την προπονητική του καριέρα: «Aσχολούμαι με ακαδημίες κυρίως, είμαι υπεύθυνος για την εξέλιξη αθλητικών συλλόγων. Έχω αξιόλογους συνεργάτες. Είμαι στα Βριλήσσια και στον Κρόνο Γέρακα, συνεργάζομαι με κάποια σχολεία. Το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι γεμάτο από προπονήσεις και μπάσκετ. Μπορεί στο μέλλον να ασχοληθώ με το επίπεδο της Α1».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Παραδόθηκε η ΚΥΑ για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα

Παραδόθηκε η ΚΥΑ ταυτοποίησης κατόχων εισιτηρίων για τα γήπεδα. Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλ…