Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Με το δεξί στο Ευρωπαϊκό η Εθνική Νεανίδων

Με το δεξί στο Ευρωπαϊκό η Εθνική Νεανίδων

ioanna chatzileonti ethniki neanides slovakia

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Β΄Κατηγορία) που διεξάγεται στην πόλη των Σκοπίων η Εθνική Νεανίδων. Σημείωσε εμφατική νίκη με 73-38 επί της Σλοβακίας δείχνοντας πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία. Αύριο η Ελλάδα στις 15.30 θα αντιμετωπίσει τη Ρουμανία.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στον αγώνα και ξέφυγε με 7-2. Η Σλοβακία προσπάθησε να αντιδράσει, πλησίασε σε 9-7 στο 4’ , αλλά η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά και μόνο στις Ελληνίδες. Με σωστές επιλογές στην επίθεση και καλή άμυνα άρχισαν να χτίζουν διαφορά και το τέλος του δεκαλέπτου τις βρήκε μπροστά με 22-9.

Τα πράγματα ήταν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου η Ελλάδα δέχτηκε μόλις τέσσερις πόντους από την αντίπαλό της. Η ψαλίδα στο σκορ, μάλιστα, άρχισε να μεγαλώνει με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει με 42-13.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο με την Εθνική να έχει επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της, να παίζει ασφυκτική άμυνα με το σκορ στο 28’ να εκτοξεύεται στο 59-23. Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Ελλάδα φτάνει στην άνετη επικράτηση με 73-38.

Δεκάλεπτα: 22-9, 42-13, 59-30, 73-38

ΕΛΛΑΔΑ (Γερουδάκης): Μπενέκη 2, Μπουντούρη 15(3), Δερμιτζάκη 2, Γούλα 5, Βαντσιούρη 3, Αναστασοπούλου 4, Χατζηλεοντή 13, Εζετζα 12, Φάρρου, Καρακασίδου 8, Κριμίλη 9(1), Λαλέογλου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…