Κεντρική Basket League Ρέθυμνο Με Πέτγουεϊ τα try outs του Ρεθύμνου!

Με Πέτγουεϊ τα try outs του Ρεθύμνου!

Δοκιμαστικά με σκοπό την ανάδειξη νέων αθλητών διοργανώνει η ομάδα του Ρεθύμνου, από την δευτέρα που μας πέρασε.

Ωστόσο, σήμερα μια έκπληξη περίμενε τους επίδοξους αθλητές, καθώς το γήπεδο επισκέφθηκε ο Μπρέτ Πέτγουεϊ, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη της Κρήτης για διακοπές.

Διαβάστε αναλυτικά:

Το κέντρο του μπάσκετ της χώρας μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο. Το Ρέθυμνο Cretan Kings πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά, συγκεντρώνοντας δεκάδες επίλεκτους αθλητές από όλη την Ελλάδα (15-26 ετών). Από τη Δευτέρα διεξάγεται το πρόγραμμα των Tryouts στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Νίκο Προβιά. Οι 24 επίλεκτοι αθλητές πραγματοποιούν προπονήσεις καθημερινά και φιλοξενούνται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ομάδα μας επενδύει έμπρακτα στο μέλλον του, συγκεντρώνοντας 14 επίλεκτους αθλητές από ομάδες της Κρήτης και των τμημάτων υποδομών μας, ηλικίας 15-16 ετών, που αγωνίζονται στις ομάδες Παίδων και Εφήβων. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν ισχυρό κίνητρο, πραγματοποιώντας επαγγελματικές προπονήσεις, με την ομάδα μας να δημιουργεί μία «βάση δεδομένων» με τα Κρητικά ταλέντα, τα οποία ενδέχεται να τη στελεχώσουν στο μέλλον.

Παράλληλα, το δεύτερο κομμάτι των Tryouts αφορά 10 αθλητές από 18 έως 26 ετών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα δοκιμαστούν, με σκοπό την άμεση προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας μας, υπογράφοντας επαγγελματικά συμβόλαια για τη φετινή χρονιά. Στόχος είναι να γίνει θεσμός το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο βοηθός προπονητή του Ρέθυμνο Cretan Kings Σταύρος Μυκονιάτης, ενώ το τεχνικό επιτελείο επίσης απαρτίζουν ο γυμναστής της ομάδας μας Χρήστος Μαραυγάκης, ο προπονητής του Ρέθυμνο BC Αντώνης Νταλιάνης και ο προπονητής Μιχάλης Τρούλης. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Να σημειώσουμε ότι χθες περίμενε μία μεγάλη έκπληξη τους αθλητές αλλά και τους προπονητές του προγράμματος, με τον πρώην παίκτη της ομάδας μας, Μπρεντ Πέτγουεϊ, να περνάει τις πύλες του Πανεπιστημιακού γυμναστηρίου. Ο Αμερικανός παίκτης αφίχθη την Τρίτη, επισκεπτόμενος για διακοπές την αγαπημένη πόλη του. Αυτό φυσικά, δεν τον εμπόδισε από το να επισκεφθεί τα tryouts και να προπονηθεί με τα υπόλοιπα παιδιά.

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Νίκο Προβιά για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, συμβάλλοντας έμπρακτα στην ανάπτυξη του αθλήματος και της ομάδας μας.

ΜΥΚΟΝΙΑΤΗΣ: «ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ»

Ο υπεύθυνος του προγράμματος, Σταύρος Μυκονιάτης, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στα Tryouts, τονίζοντας αρχικά τη σημασία της δημιουργίας μίας «βάσης δεδομένων» με τα ταλέντα της Κρήτης, τονίζοντας: «Πρόκειται για μία ιδέα που υπήρχε πολλά χρόνια στο μυαλό μας. Τελικά φέτος έγινε πραγματικότητα και σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Νίκο Προβιά, παραχωρώντας το κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου, συμβάλλοντας παράλληλα στη διατροφή και τη διαμονή των παιδιών.

Το πρόγραμμα των tryouts χωρίζεται σε δύο διαφορετικά κομμάτια. Το πρώτο κομμάτι αφορά σε παιδιά από την Κρήτη 15-16 ετών και σκοπός είναι να «χαρτογραφήσουμε» και φτιάξουμε μία βάση δεδομένων με τα ταλέντα της Κρήτης, ώστε να τα παρακολουθούμε και να δούμε ποια από αυτά μπορούν να στελεχώσουν την ανδρική μας ομάδα στο μέλλον. Αυτό θέλουμε να έχει μία συνέπεια και μία συνέχεια και για αυτό θα καθιερώσουμε τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά της Κρήτης που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω να έρθουν εδώ να δοκιμαστούν και να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους, συμμετέχοντας σε μία επαγγελματική ομάδα.
Άρα το πρώτο κομμάτι αφορά στον Ερασιτέχνη, δηλαδή τα τμήματα υποδομών του Ρέθυμνο BC».

Παράλληλα, το μέλος του τεχνικού τιμ της ομάδας μας αναφέρθηκε στους αθλητές από όλη την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως ένας από αυτούς θα υπογράψει άμεσα συμβόλαιο, ενώ υπογράμμισε πως το πρόγραμμα θα έχει συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. «Το δεύτερο κομμάτι του προγράμματος αφορά πιο μεγάλα παιδιά, τα οποία βρίσκονται εκτός Κρήτης. Μιλάμε για αθλητές που θέλουμε να βάλουμε άμεσα στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας, ενώ κάποια από αυτά που έχουμε ξεχωρίσει θα τα παρακολουθούμε, ώστε να ενταχθούν στο άμεσο μέλλον. Μιλάμε για παιδιά 18-26 ετών, δηλαδή πιο έμπειρα αλλά όχι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό, τα οποία αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες και ψάχνουν την ευκαιρία να βρουν ένα συμβόλαιο σε επαγγελματική ομάδα. Και εδώ θέλουμε να υπάρχει συνέπεια στα επόμενα χρόνια, ώστε κάθε χρόνο να έρχονται κοντά μας και να δοκιμάζονται για να πάρουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε μελλοντικά να ενισχύσουμε τον  ελληνικό μας κορμό με παιδιά που τα έχουμε δει, έπειτα από ενδελεχή αναζήτηση και έτσι θεωρώ πως θα έχουμε αποτελέσματα».

Ακόμη, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τον Νίκο Προβιά για τη συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος. «Να σημειώσουμε ότι όλες οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Πανεπιστημίου. Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο και τον Νίκο Προβιά για αυτήν τη συνεργασία, διαφορετικά δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Επίσης ευχαριστούμε όλα τα παιδιά, τους γονείς και ιδιαίτερα τις ομάδες τους που μας εμπιστεύτηκαν και αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας. Πρέπει να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις ομάδες του νησιού, ώστε να υπάρχει μία κατεύθυνση και αν κάποιο παιδί ξεχωρίζει να έχει ως προτεραιότητα την ομάδα μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…